SON DAKİKA



Haber > Karadeniz Rehberi > Hamsi Buğulama Tarifi, Nasıl Yapılır?

Hamsi Buğulama Tarifi, Nasıl Yapılır?

25 Mart 2024 Pazartesi - 16:01




Lezzeti sınırları aşan Hamsi Buğulama nasıl yapılır?





Ünü artık sınırlar ötesine taşan karadeniz'in muhteşem lezzeti Hamsi Buğulamanın tam ölçülü tarifi ile sizlerleyiz.

Yemeklerin su buharı yardımıyla pişirilmesi anlamına gelen buğulama, haşlama yöntemine göre daha sağlıklıdır. Besinlerdeki vitamin ve minerallerin suya geçerek kaybolmasının önüne geçen bu yöntem, dünya mutfağında da sıklıkla kullanılır. 

Özellikle Çin ve Avrupa mutfaklarında sebzeler bu yöntemle pişirilir. Türk mutfağında ise çok sık kullanılan bir yöntem değildir. Buğulama denilince çoğumuzun aklına balık buğulama, hatta hamsi buğulama gelir.

HAMSİ BUĞLAMA İÇİN MALZEMELER

  • hamsi, ayıklanmış: 1 kilo (kg)

  • soğan, ince dilim doğranmış: 3 adet

  • maydanoz, ince kıyılmış: yarım demet

  • limon: 1 adet


  • ayçiçek yağı: yarım su bardağı

  • Knorr Karabiber: yarım tatlı kaşığı

  • tuz: 1 tatlı kaşığı


HAMSİ BUĞLAMA NASIL YAPILIR?

  • Fırını 180 dereceye ısıtıp, fırın kabını yağlayın.


  • Limonu dikine ikiye kesip, ince dilimleyin.

  • Fırın tepsisine soğanları, üzerine balıkları dizin.

  • Limonları üzerine dizip, üzerine yağlı kağıt ile kapatın.

  • Fırın tepsisine kaptakileri ilave edin.

  • 15' üstü kapalı, 10 dakika üzeri açık olarak pişirin.


  • Üzerine maydanoz ile sıcak servis edin.

SEVİS ÖNERİSİ

Hamsi Buğulama Tarifi Servis Önerisi:

Hamsi buğulamayı servis etmeden önce, birkaç damla limon sıkın. Hamsi buğulamanın ardından Fırında Sütlaç çok iyi gider. Türkiye’de sütlaç denilince akla Karadeniz gelir, hatta bilenlerin aklına hemen Hamsiköy sütlacı gelir.

 

Beğendim
0
Sevdim
1
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap