SON DAKİKA



Haber > Karadeniz Rehberi > Artvin Gezilecek Yerler ? Cehennem Deresi Kanyonu'na nasıl gidilir ?

Artvin Gezilecek Yerler ? Cehennem Deresi Kanyonu'na nasıl gidilir ?

15 Nisan 2024 Pazartesi - 17:57




Artvin'in doğal güzelliği Cehennem Deresi Kanyonu'na nasıl gidilir ?





Dimdik bir duvarı anımsatan Cehennem Deresi Kanyonu, sadece Artvin’in değil, aynı zamanda tüm Karadeniz Bölgesi’nin en çok turist çeken noktalarından biri olma özelliğini taşıyor.

200 metreyi aşan yüksekliği ile dikkat çeken kayaların arasında karınca gibi kalacağınız bu eşsiz yerde birkaç km boyunca ilerlemeniz mümkün. Doğal oluşumların bu denli korunması da kanyona gösterilen ilgiyi artırıyor şüphesiz.

Artvin-Ardanuç karayolunun 25. kilometresinde konumlanan Cehennem Deresi Kanyonu’na en az yarım gününüzü ayırmanızı tavsiye ediyoruz.




"Saklı cennet" olarak adlandırılan Artvin, şelaleleri, milli parkları, zengin fauna ve florasının yanı sıra Cehennem Deresi Kanyonu ile de turizmde adından daha fazla söz ettirecek.

Dünyada sayılı kanyonlar arasında gösterilen Cehennem Deresi Kanyonu ile Ferhatlı Kalesi, Ardanuç ilçesinin önemli turizm değerleri olarak öne çıkıyor.




İlçe merkezine 7 kilometre uzaklıktaki kanyon, içerisine doğru ilerledikçe ilginç manzaralarıyla dikkati çekiyor. 500 metre uzunluğu ve 70 metre genişliği bulunan kanyon, taşlı ve dik patikalarının yanı sıra tek kişinin bile zor sığacağı yollardan geçilerek gezilebiliyor.



CEHENNEM DERESİ KANYONUNA NASIL GİDİLİR ?






 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap