SON DAKİKA



Haber > Gündem > Yunanistan’dan sınırda yeni hamle! 80 kilometre daha uzatılacak

Yunanistan’dan sınırda yeni hamle! 80 kilometre daha uzatılacak

19 Mayıs 2022 Perşembe - 20:06




Yunanistan’ın Batı Trakya’da Dedeağaç ili (Evros) içerisindeki Türkiye ile ülkeyi ayıran dev çelik beton çiti 80 kilometre daha uzatma kararı aldığı belirtildi.





Yunanistan'ın 2022-2027 döneminde Batı Trakya'daki Dedeağaç ili Meriç nehrindeki çelik çiti AB fonlarından yararlanarak göçmen geçişlerini engellemek amacıyla 80 kilometre daha uzatma kararı aldığı belirtildi.

Atina hükümeti tarafından Avrupa Göçmen Komisyonu'na gönderilen son raporda Meriç nehrindeki Türkiye sınırı boyunca bir çelik – beton duvar inşa etmek için AB fonlarını kullanmasına izin verilmesi gerektiği belirtildi. image small

AB VE ABD’DEN DESTEK İSTEDİLER

Yunanistan'un ulusal yayın organlarından Politico'da yayınlanan habere göre, Komisyon Başkanı Ursula Von Der Leyen, “Dikenli tel ve duvarlar” için AB fonlarının kullanılmasını kategorik olarak reddederken, Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel görüşün aksini savunmuş destek verilmesi gerektiğini belirtmişti. image small

Yunanistan Göçmenlik Bakanı Notis Mitarakis'inde bugün New York’ta konu ile ilgili görüşmeler yaptığı ve ABD hükümetinden destek istediği belirtildi.


image small

Yunanistan hükümeti geçtiğimiz yıl Meriç Nehri kıyısında başlattığı çelik-beton çiti 28 kilometreye kadar uzatmıştı. Sınıra ayrıca ses dalgaları yayan ultra ses sistemleri yerleştirmiş, geçen ay bölgeye 250 yeni sınır muhafızı yerleştirilmesi kararı almıştı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap