SON DAKİKA



Haber > Gündem > Yeni dönemin İlk İBB Meclis Toplantısı

Yeni dönemin İlk İBB Meclis Toplantısı

22 Nisan 2019 Pazartesi - 15:38




Yeni dönemin ilk İBB Meclis Toplantısı Ekrem İmamoğlu yönetiminde yapılıyor.





İmamoğlu, “39 belediye başkanının tümü bizim belediye başkanlarımızdır. Ortak hareket etmek için çaba göstereceğiz” dedi.

İlk toplantısında konuşan İmamoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dün asker cenazesinde uğradığı saldırıyı kınadı.

İmamoğlu, “Kılıçdaroğlu’na dönük saldırının arkasındaki güçlerle ortaya çıkarılması gerekir. Bu saldırı demokrasiye yapılmıştır. Vatandaşları suçlamak çözüm değildir” dedi.

“39 belediye başkanının tümü bizim belediye başkanlarımızdır. Ortak hareket etmek için çaba göstereceğiz” diyen İmamoğlu, “Adil olmak çok önemli. Sizleri bu duyguyla selamlarken her birimizin bu duyguya ortak bir şekilde baktığımızı hissedebiliyorum” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu, “Çalışma arkadaşlarımın sosyal haklarını güçlendiren bir anlayışla hareket edeceğim, hiç kimse bürokrasinin gücünü halka karşı kullanamaz. Meclisimiz ve sekizinci dönem hayırlı ve uğurlu olsun. Hepimize başarılar diliyorum” diye konuştu.

 


Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ise şunları söyledi:

Millet başkanlık makamını CHP'ye, karar meciğini yani meclis çoğunluğunu bize verdi.
Sayın Başkanı'ın seçim sürecinde çok incitici dil kullandığını ifade etmek isterim. İstanbul'da her şeyin karma karışık olduğunu ifade eden bir görüntü arz ediyor. Biz 25 yılımızla gurur duyan bir siyasi hareketiz. Buradan içimi acıtan bir şeyi paylaşmak isterim. Bunu CHP'li arkadaşlarımı incitmek için söylemiyorum. Bu şehirde bizi var eden 29 Mayıs 1453'tür ama ne yazık ki CHP'nin genel başkanı zulüm 1453'te başladı diyenlere selam göndermiştir. Bakın 'Yeniden bir başlangıç' sloganını gördüğümde arkasından ne gecek diye düşündüm.

Bütün meclis çalışmalarımızda İstanbul'u önceliyeceğiz. Bu şehirde çalışan 80 bin kişinin hukukunu önceleyeceğiz. İstanbul'un var olan kazanımlarının kaybedilmesine müsade etmeyeceğiz.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap