SON DAKİKA



Haber > Gündem > Vekiller Genel Kurulu terk etti

Vekiller Genel Kurulu terk etti

03 Eylül 2015 Perşembe - 17:22




Meclis'te bağımsız bakanların yemin gerginliği yaşandı. CHP, bağımsız bakanların yemin etmesine itiraz etti. Meclis Başkanvekili'nin tutumuna ilişkin





TBMM saat 13.00'te olağanüstü toplandı. Seçim kabinesine dışarıdan atanan bakanların yemin etmesinden sonra süresi dolan Suriye-Irak tezkeresi için oylama yapılacak. Ancak CHP seçim hükümetindeki bakanların anayasaya aykırı bir şekilde atandığı gerekçesiyle usül tartışması başlattı.CHP, bağımsız bakanların yemin etmesine itiraz etti. Meclis'te yaşanan gerginlik sonrası Meclis Başkanvekili'nin tutumuna ilişkin oylama yapıldı.Ancak CHP, yemin edilmesinden önce 8 bakanın anayasaya aykırı bir şekilde atandığı gerekçesiyle usül tartışması başlattı.Usül tartışmalarından sonra Meclis dışından bakan atananların yemin etmesi sırasında Meclis'te gerilim daha da yükseldi.İçişleri Bakanı Selami Altınok ve Gıda ve Tarım ve Hayvancılık bakanı'nın yemini sırasında CHP ve HDP'li milletvekilleri Meclis Genel Kurulu'nu boşalttığı görüldü.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap