SON DAKİKA



Haber > Gündem > Thodex davasında sıra mağdurlarda

Thodex davasında sıra mağdurlarda

01 Temmuz 2022 Cuma - 17:02




Kripto para borsası “Thodex” üzerinden binlerce kişiyi dolandırdığı gerekçesiyle firari Faruk Fatih Özer'in de aralarında bulunduğu 21 sanığın 40 bin 564'er yıla kadar yargılandığı davada mağdurlar ifade vermeye başladı. Binlerce lira parasını kaptıran müştekiler duruşmada tek tek ifade verdi. Tanık olarak duruşmada ifade vermesi beklenen Özer’in babası Zülküf Özer ise sağlık sorunları olduğu gerekçesiyle tanıklıktan çekilmek istediğini söyledi.





Kripto para borsası Thodex üzerinden binlerce kişiyi mağdur ettiği iddia edilen şirketin kurucusu firari Faruk Fatih Özer’in de aralarında bulunduğu 6’sı tutuklu 21 sanığın 40 bin 564 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmalarına devam edildi. İstanbul Anadolu 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar ile bazı tutuksuz sanıklar katıldı. Önceki celsede sanık savunmalarının tamamlanması nedeniyle bugünkü duruşmada mağdurlar dinlenmeye başladı.

“İLK ŞİKAYETÇİ BENİM”

Duruşmada ilk olarak müşteki Ahmet S. dinlendi. Olay nedeniyle mağdur olduğunu söyleyen Ahmet S., “30 bin dolar ve 200 lira kaybım var. Olay günü sistem ilk kapandığında Faruk Fatih Özer ile ortak arkadaşımızı aradım. Bana, ‘Faruk ile konuşup sana dönerim. O öyle bir şey yapmaz. Bir şey olmuşsa bile ben senin paranı alırım’ dedi. Ben de bu dediklerine güvendim. Ancak zaman geçti ve kimseden dönüş olmadı. Bu soruşturmada ilk şikayetçi olan benim” dedi. Faruk Fatih Özer’in sosyal medya hesabından çok lüks fotolar paylaştığını anlatan S., “Aşırı para harcadığını fark etmiştim. Ama bu olaylar olmadan hemen önce bu fotoğraflarını sildi” dedi.

“BU PARAYI NEREDEN BULUYORLAR”

Müştekilerden İlnut A. da, sonuna kadar şikayetçi olduğunu söyleyerek, “MASAK raporuna göre 745 bin lira zararım var. Ancak benim gerçekte çok daha fazla zararım var” dedi. 2015 yılından bu yana Thodex’e üye olduğunu söyleyen müşteki Onur A. ise, “330 bin lira zararım var. Zülküf Özer (Faruk Fatih Özer’in babası) mağdurların parasını ödeyecekmiş. Ben çok merak ediyorum. Kendisi bu kadar parayı nereden buluyor?” dedi.


“KOMİK ÜCRETLER TEKLİF EDİYORLAR”

Müştekilerden Demet A. ise 1 milyon 300 bin lira zararı olduğunu söyleyerek, “Sanık avukatları bizi arayarak çok komik ücretler teklif ediyorlar” dedi. 165 bin lira zararı olan müştekilerden Özlem K. Faruk Fatih Özer’in kendisine birden fazla avukat tuttuğunu söyleyerek, “Bu kadar avukatı hangi parayla tutmuş ben çok merak ediyorum. Ben kendime bir tane avukat tutacak bile para bulamadım. Bu olay yüzünden intihar etmeyi bile düşündüm. Evden çıkmıyor, çalışmıyordum. Daha yeni işe girebildim. Benim zararımı kim ödeyecek? Biraz vicdanları varsa benim paramı öderler” dedi.

“KAMPANYAYA KATILAN ÜNLÜLERDEN DE ŞİKAYETÇİYİM”

Müşteki Bilal T. de 506 bin 158 lira zararı olduğunu söyledi. Şirketin daha önce kampanyalar yaptığını anlatan T., “Çekilişle araba verdiler. Bu kampanyaya ünlüler de dahil edildi. Çok sayıda insan bu şekilde sisteme dahil edildi. Kampanyada emeği geçen ve reklamlarında oynayan tüm ünlülerden şikayetçiyim. Bu süreçte intihar eden arkadaşlarımız oldu. Bazı arkadaşlarımızı da telefonla arayıp komik paralar teklif ediliyor. Kimse beni aramasın kalp kırarım” dedi.

Zararının bir kısmının giderildiğini söyleyen müşteki Okan Ç. avukatı tarafından şikayetinden vazgeçtiğine dair dilekçe sunulduğunu ancak zararının kalanının da ödenmesi istediğini söyledi. 250 bin lira zararı olduğunu söyleyen Kamil G., “Zararım giderilmedi. Sanıklardan şikayetçiyim” dedi.


“SAĞLIĞIM EL VERMİYOR”

Müşteki ifadelerinin ardından tanıklık yapmak için salonda olan Faruk Fatih Özer’in babası Zülküf Özer’e söz verildi. Tanıklık yapmak istemediğini söyleyen Özer, “Bir seneden fazladır psikolojik ve sağlık olarak problem yaşıyorum. Sağlığım el vermiyor. Tanıklık yapmaktan çekilmek istiyorum” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap