SON DAKİKA



Haber > Gündem > Teşekkürler Başkan yakar

Teşekkürler Başkan yakar

23 Şubat 2015 Pazartesi - 11:03








Bu zamana kadar birçok kez sert denebilecek eleştirilerime maruz kalan Bulancak Belediye Başkanı Sayın Recep Yakar, bu kez bir teşekkür yazısını hak etti. Hani, “Yiğidi öldür hakkını yeme” derler ya. Utanan biz olduk. Ve bununla da gocunmayarak bu yazıyı kaleme almayı bir Bulancaklı olarak görev adlettim...

Bilindiği gibi gelişimini çok hızlı sürdüren ve merkez dahil tüm ilçelerde hızla yapılanan Giresun Üniversitesi’nin, bu yapılanmasından Bulancak bir türlü faydalanamıyordu. Özellikle son 2 yıldır bu konuda müthiş bir sessizlik hakimdi.

Giresun Üniversitesi Sayın Rektörü Prof. Dr. Aygün ATTAR’ın, gösterdiği Bulancak hassasiyeti ve ilgisi, İslami İlimler Fakültesi’nin bir şekilde Bulancak tarafından kabul görmemesi nedeniyle kaybedilmişti. Ta ki; bu Cumaya kadar! Giresun’un, başta nüfus ve dahi birçok kriter açısından en büyük ilçesi konumundaki Bulancak’ın, üniversite konusundaki eksikliğini hisseden ve gören, çiçeği burnunda Belediye Başkanı Sayın Recep Yakar, Belediye Başkan Yardımcısı, Belediye Meclisi üyeleri ve Bulancaklı STK temsilcilerinden oluşan kalabalık bir ekiple, Cuma günü Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sayın Aygün ATTAR’ı ziyaret ederek, Bulancak’ın üniversite konusundaki eksikliğini ve fakülte taleplerini iletti.

Hem de en iyi şekilde hazırlanarak ve ev ödevini yapmış olarak. Gerekçeleri ile birlikte, “Neden Bulancak?” sorusuna da cevap verecek nitelikte, müthiş bir “Bulancak Hazır!” sunumuyla, Sayın Rektör ve üniversite heyetinin karşısına çıktı. Sunumuna; üniversitenin gelişiminin ve başarılarının farkında olduklarını ifade ederek başlayan Başkan Yakar, Sayın Rektör Prof. Dr. Aygün Attar ve ekibini tebrik ederek başarılarının devamı temennisinde bulundu. Bulancak’ın üniversite ve yeni fakülte birimlerine her zamankinden daha fazla hazır olduğunu vurgulayan Başkan Yakar, Bulancak Belediyesi başta olmak üzere, tüm STK’larının ve halkının bu konuda çok istekli ve hazır olduğunu, Bulancak’ın bir değil iki fakülte talebiyle geldiğinin altını çizdi.

Açılacak fakülteler için gerekli alt yapının da hazır olduğunu belirten Belediye Başkanı Yakar, üniversitemizin talepleri doğrultusunda da gerekli çalışmaları hızla yürütebileceklerini söyleyerek, “İlimizin, ilçemizin ve üniversitemizin gelişimi noktasında bizde üstümüze düşen görevin bilincinde olarak elimizden geleni yapmak istiyor ve bizde varız” diye konuştu. Sunumdan ve ziyaretin samimiyetinden son derece etkilendiğini ifade eden Rektör Attar ise; Başkan’a ve heyet üyelerine duyarlılıkları ve girişimleri için teşekkür ederek, “Giresun’un en büyük ilçesi konumundaki Bulancak gibi bir ilçenin fakülte ve üniversite birimleri açısından bu seviyede kalması benim de kabul ettiğim bir şey değildi.


Ancak, varolan sorunların çözümü ve üniversitenin Bulancak’taki geleceği ile ilgili hedeflere yönelik kuvvetli adımlar atılabilmesi için birlik ve beraberlik çok önemlidir. Siz, bugün böyle bir heyetle istekli, hazır ve donanımlı bir şekilde gelerek bunu gösterdiniz. Biz de üniversite olarak bu samimiyetiniz karşısında belki iki değil ama bir fakülteyle talebinizi karşılamak için çalışma başlatacağız. Bu konuyu önümüzde ki günlerde YÖK’e de taşıyarak ilk adımı atarız” diye konuştu. Fazla söze gerek yok. Teşekkürler başkan Yakar.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap