SON DAKİKA



Haber > Gündem > Teröre tepkinin dozu

Teröre tepkinin dozu

11 Ekim 2015 Pazar - 09:52








Bir ülkenin ordusu niye vardır? Vatan topraklarını her türlü iç ve dış tehlikelerden korumak için. Kısaca böyle... Peki; sarayın ordusu, sarayın savaşı... gibi PKK yayın organlarının haber ve ajansları ve haber kaynaklarından alınan kara propogandalara itibar edebilecek kadar ülkesine ve milletine düşman kesilen bir kesim var ki... Gerçekten yazık, çok yazık!... PKK’nın, onun siyasi kanadının kara propogandası üzerinden ülkenin Cumhurbaşkanına, Başbakanına, Hükümetine ve dolayısıyla da devletine karşı yapılan bunca saldırı neyin nesi?

PKK terör örgütü kan dökmeye devam ediyor, ülkede huzuru bozuyor, ülkeyi bölmeye,özerk kantonlar ilan etmeye çalışıyor, onun uzantısı bir siyasi parti açıkça ve alenen bunları destekliyor. Bu açık seçik ortadayken, nasıl oluyor da bunlara karşı gereken tepki verilmiyor? Özellikle siyasi partilerimiz başta olmak üzere tüm sivil toplum kuruluşları, tüm kurum ve kuruluşlar vatan için sorumluluklarını yerine getirmelidirler. Nitekim Diyarbakır daki sivil toplum kuruluşları, Ankara da TOBB önderliğinde tüm kuruluşlar, İstanbul’da teröre karşı tek ses toplantıları ve mitingleri yapıldı. Sivil toplum örgütleri, “teröre hayır,kardeşliğe evet” diyerek terörü kınayan lanetleyen mitingler yaparak tepkilerini bir şekilde dile getirdiler.

Bu gerçekten birliğimiz ve dirliğimiz için çok anlamlı olmaktadır. Şehit cenazeleri geliyor. Meclise girmiş bir parti (HDP) hiçbir şekilde bu cenazelere katılmıyor, katılmak bir yana düşmanmış gibi davranıyor. Ama teröristlerin cenazelerine katılmak için üyelerine talimatlar veriyorlar. Bunun ne anlama geldiğini bir düşünmek gerekmez mi? Bu durum karşısında,bu gerçeği görenler ne yapıyor? Siyasi partilerimize seslenmek gerekiyor; “Allah aşkına siz neden şu HDP’lilere tavır koymakta hep geri planda oluyorsunuz,kendinizi kamufle ediyorsunuz?

Hani, devletin bölünmez bütünlüğü söz konusu olduğunda mangalda kül bırakmayanlar, bunca televizyon kanallarında, bu konularda gürlesenize... Bu ülkenin her karış toprağı bir bütün değil midir? Teröristlerin ve onların siyasi kanadının binbir türlü aymazlığına karşı en azından yayın organları vasıtasıyla tepki göstermeniz gerekmiyor mu? Bir partiyi ya da hükümeti yıpratmak, alaşağı etmek uğruna ülkeyi bölenlere karşı bu kadar sessiz kalınır mı? Gün birlik olma günüdür,her görüş ve düşünceden toplum kesimlerinin birlikte hareket etmesi gereken bir gündür. “PKK silah bırakmaz. Kürt silah bırakmaz, Türk ordusu silah bıraksın...” diyecek kadar küstahlaşmışlara karşı,sabah akşam tepki koyan kim varsa,hangi siyasetçi ya da siyasi parti varsa emin olunuz ki, Türk toplumunun takdirini,sempatisini kazanacaktır... Gözümüz, kulağımız ekranlarda ve meydanlarda olacaktır, bu böyle biline!

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap