SON DAKİKA



Haber > Gündem > Tehlikeli doğum

Tehlikeli doğum

11 Kasım 2017 Cumartesi - 08:07




Suriye ve Afganistan’da yaşanan iç karışıklık nedeniyle kaçarak Türkiye’ye sığınan mültecilerin gerçekleştirdikleri doğum oranı korkunç boyutlara ulaş





MÜRACAATLAR ARTTI

■ Suriye ve Afganistan’da yaşanan iç karışıklıkların ardından milyonlarca mülteci ülkelerini terk ederek Türkiye’ye yerleşti. Çoğu mültecinin kamplardan kaçarak ülkenin çeşitli illerine yerleştiği ve buradaki göç idarelerine müracaat ettiği tespit edildi. Çoğunun dilencilik yaparak ve gündelik işlerde çalışarak geçimini sağladığı öğrenilirken çarpıcı bir gerçek daha ortaya çıktı.

DEVLET BAKIYOR

■ Tek göz evlerde kalmalarına rağmen kontrolsüz bir şekilde hamile kalan mülteci kadınların Türkiye’ye göre yüzde 43 daha fazla oranla çocuk doğurduğu ortaya çıktı. Trabzon İl Göç İdaresi tarafından kaydı alınan yüzlerce yeni doğan mülteci çocuğun sağlık bakımları ise devlet tarafından ücretsiz olarak yapılıyor.

KONTROL EDİLMELİ


■ Aşırı hızda devam eden bu doğumların ileride tehlikeli boyutlara ulaşacağını belirten vatandaşlar ise, “Devletimiz büyüklüğünü her zaman göstermiştir. Mazluma her zaman kucak açmıştır. Ancak bu ailelere artık birileri bu konuda sağlıksız ortamlarda çocuk yapmamaları gerektiğini anlatmalıdırlar” diyerek yetkililere çağrıda bulundular.  

Kemal Bektaş

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap