SON DAKİKA



Haber > Gündem > Tantan’dan Soylu’ya: Görevinizi yapın, o diplomatı sınır dışı edin

Tantan’dan Soylu’ya: Görevinizi yapın, o diplomatı sınır dışı edin

04 Şubat 2023 Cumartesi - 12:38




Eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan’dan Süleyman Soylu’ya görev hatırlatması: “İhbar varsa gereğini yapın, ‘operasyon yapan diplomat’ ise sınırdışı edin”…





Güvenlik gerekçesi’ ile Hollanda’dan sonra İngiltere ve Almanya’nın İstanbul’daki Başkonsolosluklarını kapatması ve Fransız Pierre Lotti Loti Lisesi’nin eğitime ara vermesini Yeniçağ TV canlı yayınında değerlendiren İçişleri Eski Bakanı ve Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan, Türkiye’nin ‘büyük İngiliz oyunu’nun yeni bir versiyonu ile karşı karşıya olduğunu söyledi. Tantan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Başkonsoloslukların kapatılarak Türkiye’ye karşı psikolojik harp başlattığına dair açıklaması üzerine görev hatırlatması yaptı:

“Başkonsolosluklar ihbar üzerine kapandıysa iktidarın görevi bunu ortaya çıkarmak ve sorumluları mahkemeye sevk etmektir. ‘Psikolojik harp’ yapan bir diplomat ise onu sınır dışı etmesi lazım”…

Yeniçağ Gazetesi’nin Youtube kanalı Yeniçağ TV’de gazeteci Emre Kulcanay’ın sorularını cevaplayan Sadettin Tantan, başkonsoloslukların kapanmasını, “Bu gelişmelere ‘Büyük İngiliz Oyunu’nun yeni bir versiyonu olarak bakmak gerekiyor. Ukrayna-Rusya savaşından sonra İngiltere’nin tutumu ve siyasi yaklaşımı olarak değerlendirdiğimizde; Almanya’yı enterne eden, Rusya’yı güçlendirmeye ve NATO üzerinden kendisinin hakim güç olarak kabul ettirmeye çalışan İngiltere’nin büyük oyunu ile karşı karşıyayız” değerlendirmesini yaptı.

SOYLU’YA GÖREVİNİ HATIRLATTI

NATO üyesi Avrupa ülkelerinin Başkonsolosluklarını kapatarak Türkiye’ye karşı ‘psikolojik harp’ düzenlediğini öne süren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun sözlerine de cevap veren Sadettin Tantan, Soylu ve AKP iktidarına ‘görev hatırlatması’ yaptı.


İçişleri Eski Bakanı Tantan, Bakan Soylu’ya “Konsolosluklar ihbar üzerine kapandıysa iktidarın görevi, bunu ortaya çıkarmak ve mahkemeye sevk etmektir. Psikolojik harp yapan bir diplomat ise onu da Türkiye’den göndermesi lazım” sözleriyle cevap verdi. Tantan, konsoloslukların kapanmasından önce Türk güvenlik güçlerinin terör örgütleri DAEŞ, El-Kaide ve El-Nusra’ya yönelik gerçekleştirdiği operasyonlarından ABD, Fransa, İngiltere ve İsrail’in rahatsız olduğunu da sözlerine ekledi.

SEÇİM UYARISI

14 Mayıs’ta yapılması beklenen 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimine yakın günlerde daha dikkatli olunması gerektiğine vurgu yapan Tantan, “Seçime yönelik her şey olabilir dikkatli olmak gerekiyor” uyarısında bulundu. Tantan, iktidar ve muhalefeti "Kavga etmeyin, sözleriniz yumuşak ve temiz olsun, çekişmeniz ülke menfaatlerinin önüne geçmesin” sözleriyle iki tarafı da tansiyonu düşürmeye davet etti.

“ÇETELERİN YUVASI OLDU”

Türkiye’de İstanbul başta olmak üzere büyükşehirlerin uluslararası organize suç örgütlerinin ‘yuvası’ haline geldiğini söyleyen Sadettin Tantan, gergin ortamda bu gruplara da dikkat edilmesi gerektiğini sınırdışı edilen çete liderlerinin pasaport değiştirerek Türkiye’ye giriş yapmalarının önüne geçilmesi gerektiğinin de altını çizdi.


“TÜRKİYE, NATO’DAN ÇIKARILMAK İSTENİYOR”

Avrupa’nın güvenlik mimarlığında Türkiye’nin rolünün azaltılmaya çalışıldığına dikkat çeken Tantan, İsveç’te gerçekleştirilen Kur’an-ı Kerim yakma provokasyonunun Türkiye karşıtı bir siyasi iradenin ispatı olduğunu öne sürdü. Kur’an yakma eylemlerine karşı Türkiye’nin duruşunu doğru bulduğunu ifade eden Tantan, “Türkiye’nin NATO’dan çıkarılması gündeme taşınıyor, bu doğru bir şey değil. Türkiye, NATO’da büyük bir güç. Türkiye, Avrupa Birliği güvenlik mimarlığının karar mercii’nde yer alacak mı? AB’nin öncelikle buna karar vermesi gerekiyor. NATO’da etkin güç olan Fransa’nın Ermeni diyasporasını kullanmasına, Azerbaycan’ı bölgeden dışlamak istemesine dikkat etmemiz gerekiyor” dedi.

GÜNEY KAFKASYA DİZAYN EDİLİYOR

İran ile Azerbaycan arasındaki gerginliği “Güney Kafkasya dizayn edilmek isteniyor” tespitiyle değerlendiren Tantan, “İranlı yetkililer özellikle Azerbaycan düşmanlığını ortadan kaldırsınlar, bilsinler ki güvenlik ve kalkınmada Türkiye ile iş birliği yapmazlarsa Güney Kafkasya parçalanmaya aday bölgelerden biri haline gelebilir” diye konuştu. Tantan, sözlerini şöyle tamamladı:

“Türkiye, Türk dünyasını birleştirmek mecburiyetinde. Bu yurt bizim, bu yurda hep beraber sahip çıkacağız.”


Beğendim
2
Sevdim
1
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap