SON DAKİKA



Haber > Gündem > Tahminimiz, Naim hoca misali idi...

Tahminimiz, Naim hoca misali idi...

12 Nisan 2017 Çarşamba - 10:30








“Son maçlara ve de kağıt üzerindeki notlara bakıldığında Beşiktaş’tan yana görünen bir maç. Ama yine de Beşiktaş maçında öncelik beraberlik” diye fikrimizi 2 gün öncesinden beyan etmiştik. Bana göre de, her ne kadar resmi kayıtlarda farklı ise de, bana göre Trabzonspor-Beşiktaş maçı berabere bitmiştir.

TFF’nin kayıtlarında öyle görülmüyor ise, başta oyuncu değişimlerinden sorumlu teknik direktör Ersun Yanal olmak üzere futbolcular tek tek “Ben nerede hata yaptım.Neyi eksik bıraktım” diye kendilerini sorgulasınlar; ki gelecekte aynı durum zuhur etmesin! Gerçi,  benim “...beraberlik” tahminim normal sürede tutmadı da değil hani! Gerekçem de; hakem maçı uzattığı için  Atiba golü atabildi... Gel de, yüz yüze muhabbetimiz de olan “Hoca” denildiğinde insani vasıfları ve sosyal yönü ile içini dolduran rahmetli Erzurumlu Naim Gölleroğlu’nu şu kıssa ile hatırlama bakayım!

Erzurumspor yenilirse küme düşecek, berabere kalır ya da yenerse ligde kalacaktır.  Hocadan dua etmesini isterler: “Hocam bi dua et de takım yensin, heç degilse berabere galsın.” Hoca dua eder. Maçın 90 dakikası berabere biter ama Erzurumspor uzatmalarda bir gol yer ve küme düşer. Taraftarlar: “Ne biçim dua ettin” diye Hocaya çıkışırlar.  Hoca; -”Ula uşahlar ben 90 dekke için dua ettim. Ne bülim hakem uzadacah!”

CEVAPLARINI ARIYORUM...

Akyazı’da 300 bin Avro’lara 3 yıllığına kiralanan localarda yer alan buzdolaplarındaki yiyecek ve içecekler neden ve kimler tarafından toplandı? Trabzonspor-Beşiktaş maçına da onca meşale ve patlayıcı, zerreleri bile tespit eden elektronik tarama cihazlarına rağmen nasıl sokuldu?


SIRAYA, KAZIM’IN “HEY GİDİ KARADENİZ”İNİ HEP BİRLİKTE SÖYLEMEYİ ALIN...

Her şeyi anlamışım da, Trabzonspor’un maçlarını oynadığı stadı için  “Avni Aker cehennemi” denilmesini  hiç ama hiç anlamamışımdır! Haa, nereden baktığına bağlı olarak tabii... Geçmişte rakiplerin Trabzonspor kalesini şut atmayı bile başarı saydığı dönemler için sahaya baştan yenilgiyi kabullenerek çıkmasına “cehennem” demelerini anlarım... Ama, Trabzonspor seyircisi genelde Avni Aker’i bırakın cehenneme çevirmeyi, topun ağlara buluşması ile “goolll” diye bağırmasının dışında maçları sinema izler gibi takip ettiğini bildiğim için, tribünle ilgili kısmını anlamam! Avni Aker’den, Akyazı’daki isimsiz stada (!)taşınmanın bana göre en büyük kazancı, Trabzonspor seyircisinin o eski günlerine biraz da tezahürat yapmayı öğrenerek dönmüş olmasıdır. Hem ses ile hem yazı ile... Tıpkı önce hafta “Dik oyna”ile başlayıp, Beşiktaş maçındaki “Dozer gibi oyna, Kazım gibi sev” pankartlarının altında olduğu gibi... Hiç uzatmayacağım! “Hahh işte böyle olun” diyorum. Spordan siyasete herkes sizi, yani Trabzon’u örnek alsın. İnsan olsunlar insan... Hadi bir sonraki maçta da, hep birlikte Kazım Koyuncu’nun “Hey gidi Karadeniz” şarkısını hep birlikte söyleyelim mi? Yapın hazırlığını gelin...

SÖZ KONUSU KASTAN İSE...

Her ne olursa olsun.. Her ne kadar bugün siyaset sahnesinde “Amaca ulaşmak için her yol mubahtır” ilkesizliği (!) söz ve hareket ile rağbet görüyor da olsun... Hadi diyelim, “Futbolda kazanmak tek başarıdır”diye de sayılan garabetin içine de düşülsün... Ez cümle, “Ne olursa olsun...” Hiç bir gerekçe (insani olmak kaydıyla), “has adam” dile tarif edilenlerin yer aldığı kitabın ilk sayfalarında kendine yer bulan sevgili Osman Kastan’ın Arsinspor ile Hopasspor arasında  “spor ahlâki sınırları içinde”oynanması gereken Bölgesel Amatör Lig maçında maruz bırakıldığı suçları ve günahları bırakın ortadan kaldırmayı, üstünü bile örtmez... Burada böyle bir hareketin yerini, zamanını, isimlerini bile telaffuz etmeyi zül sayıyorum. Ve de “kem sözünün sahibine ait olduğunu”da iyi biliyorum. Ama yine de olup bitenlere her yönüyle utanıyorum...

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap