SON DAKİKA



Haber > Gündem > Suriyeliler özürlü mü?

Suriyeliler özürlü mü?

23 Aralık 2016 Cuma - 09:20








“Söz konusu vatansa gerisi teferruattır” herhalde sadece bizim milletimiz için söylenmiş bir laftır! Öyle ya, baksanıza yaklaşık 3 milyon Suriyeli mülteciyi, zor şartlara rağmen en iyi Türk misafirperverliği ile yıllarca ağırlıyoruz! Bu insanlara kendi insanımız için yaptığımız fedakârlıklardan geri kalmayan hizmetler sunuyoruz! Vatanları işgal edilen, dolayısıyla namusları lekelendiği söylenen, dini inançlarını vatanlarında yaşayamayanlar bu insanlar!

Çocuklarının okuma hakkı elinden alınan bu insanlar! Topraklarını işleyemeyen, hayvanlarını besleyemeyen, düğünlerini bayramlarını yapamayan bu insanlar! Ticaret yapamayan, dükkânını açamayan, serveti yağmalanan bu insanlar! İyi de kardeşim insana demezler mi k; siz ey Suriyeliler; Türkiye ye geldikten sonra nüfusunuzu 200 bin artırdınız ama “vatanınız için ne” yapıyorsunuz! Sadece Türkiye’nin sunduğu imkânlarla gününüzü gün yapıp, üstelik kahraman Mehmetçiğin çok zor şartlarda size vatan kurtarmak için verdiği mücadeleyi görüyorsunuz! Hem de; ısınma, kışlık çadır ve yeterli şekilde günlük yiyeceklerden mahrum olarak bu mücadeleyi ölümüne yapıyor kahramanlarımız!

Harekâtın başladığı günden bu güne kadar banyo yapma imkânından bile mahrum olarak yapıyorlar bu mücadeleyi! Bu bir savaştır, elbette zorlukları vardır ve de olacaktır! Benim merak ettiğim sadece şudur: Suriyeliler özürlü mü? Devletimiz gelen Suriyeli mültecilerin elverişli olanlarını toplayıp ayrıştırsa, Onları iyi bir askeri eğitimden geçirse, Giydirip, donatıp, içlerindeki komutanlarla silahlandırıp kendi vatanlarının kurtarılması için Suriye'ye gönderse yanlış mı olurdu acaba? Bu insanlar bunu istemiyorlar mı? Devlete böyle bir müracaatları olduğunu duymadık! Eğer böyleyse, yani kendi vatanlarının kurtarılması için, kendi keyiflerinden vazgeçmeyip, "vatanımız işgal edildi ne yapalım, onun için Türkiye ye sığındık" laflarını biz bu saatten sonra samimi bulmayız! Türkiye milyonlarcasını kabul edecek, barındıracak, doyuracak, ısıtacak, eğitecek! Üstelik bu da yetmiyor, vatanlarını kurtarıp bunlara hediye edecek!

Doğrusu anlamakta güçlük çekiyoruz! Onlar sadece seyredecek! Sonunda; Moskova görüşmeleri ile Türkiye, Rusya, İran arasında imzalanan son anlaşmaya göre; Türkiye nihayet Suriye meselesinde yıllarca; bir dairenin etrafında koştuğunu gördü ve sonunda başladığı noktaya geldiğini anladı! Ne diyelim, akıl tutulması, Ay tutulmasından farklıymış! Bunu bile anlamamız çok önemli görülmelidir!

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap