SON DAKİKA



Haber > Gündem > Sizde utanma yok mu?

Sizde utanma yok mu?

Karadeniz Özel

20 Nisan 2019 Cumartesi - 10:04




Kaderine terk edilen Harmantepe Şehitliği görenlerin içini sızlatıyor





Trabzon'un Köprübaşı ilçesi Harmantepe Yaylası’nda 1916 yılında Rus işgalinden kurtulmak için başlatılan savaşta 150 er ve 7 astsubay şehit düştü. Şehitler için Harmantepe Şehitlik Anıtı yapıldı. Burada her yıl anma programları yapılıyor. Fakat geçen yıllar içerisinde Harmantepe Şehitliği kaderine terk edilmiş durumda. Öyle ki yörede ne Türk bayrağı var ne de şehitlerin mezarının bakım onarımı yapılmış. Şehitliğin son halini gören vatandaşlar, “Planlama hatası mı yoksa ilgisizlik mi diyelim bilemedik. Mezar taşları harap halde, anıtlar yıkılmış. Bayrağımız da yok. Mezarların içi hep taş dolu. Bazı mezarların mermerleri de kırılmış, hatta bazılarının mezar taşları bile yok. Bu görüntüler içimizi acıttı” diyerek sitem ettiler.

KAÇ KERE YAZALIM?

Mustafa Kemal Atatürk, Çanakkale Savaşı’nda askerlere “Benimle beraber burada muharebe eden askerler kesin olarak bilmelidir ki, bize verilen namus görevini eksiksiz yapmak için bir adım geri gitmek yoktur. Uyku, dinlenme aramanın, bu dinlenmeden yalnız bizim değil, bütün milletimizin sonsuza kadar mahrum kalmasına sebep olacağını hepinize hatırlatırım” diye seslenmişti. Harmantepe Şehitliği defaten gündeme getirilmiş olmasına rağmen yetkililerin ilgisiz kalışı vicdanları sızlattı.




Haber:■ MERYEM AKGÜN
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap