SON DAKİKA



Haber > Gündem > Şehitlere...

Şehitlere...

02 Haziran 2017 Cuma - 08:59








Düşen helikopter yine canlarımızı bizden ayırdı, ocağımızı yaktı, yıktı. Ne denir? Ne diyeceğiz? Mehmet Akif’in; “Ey şehit oğlu şehit, isteme benden makber. Sana ağuşunu açmış duruyor Peygamber” dizelerine sığınarak yine geçiştirecek miyiz? Ya da, yine “kader” hanesine mi yazacağız?

CHP’NİN İFTAR SOFRASI...

CHP Trabzon İl Örgütü’nün sahile her akşam iftar sofrası kuruyor. Gittim, gördüm, geldim. Gittim; işimi gözümle görerek yaptığım için. Gördüm; her şey Kitabına uygun, herkes birbirinden razı. Geldim; “Sanki olağanüstü bir organizasyonmuş gibi değerlendirmenin doğru olmadığını” yazmak için... Olağanüstü değil, oldukça mütevazı idi. Toplu bir iftar sofrasında olması gerektiği kadar. Allah kabul eylesin...

TRABZON TÜRKİYE’NİN T’SİDİR

Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu’nun, “Trabzon’un T’si, Türkiye’nin T’sidir” diye beyanda bulunduğunu medyadan okuyunca, ister istemez, sevgili Volkan Konak’ı hatırlayarak “Öyle değil” demek ve doğrusunu bir kere daha tekrar etmek geldi içimden. Doğrusu, Volkan Konak’ın dediği gibidir: “Trabzon, Türkiye’nin T’sidir.” Gerçi o da eskidendi yaaa!

DİN ADINA DİYANET’E...

Hiç uzatmaya, irdelemeye, evelemeye gevelemeye ve de kıvırmaya gerek yok! Kelimenin tam anlamıyla “Din adına Diyanet oyunu” oynanıyor. İhlas Grubu, gazetesi-televizyonu ile Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’e tüm gücü ile saldırıyor. Hem de bir Müslüman’a yakışmayacak, ağza alınmayacak kelimeleri adamlarının ağzından döktürerek. Milli Gazete başta olmak üzere birkaç yayın organı da başkanın yanında, yanı başında yer alıyor. Başta,bir zamanlar Diyanet’i lüzumsuz gören, ancak şimdi ona dört elle sarılan hükümet edenler olmak üzere de birçokları da kenara çekilmiş, seyirci moduna geçmişler. Olan dine değil, ama gerçek din anlayışına oluyor da, kimse farkında değil!

AHLÂK DİNDARLIĞIN MERKEZİDİR

Yeni Şafak’ta Yaşar Süngü’den alıntı yapalım: “Biz Müslümanlar için en büyük tehlike ibadetlerimizin rutinleşmeşi, sıradanlaşması, şekle indirgenmesi, özünü kaybetmesidir. Ahlâk, dindarlığın özü ve merkezidir. Bütün ibadetlerin gayesi, bizi ahlâklı birer birey, ahlâklı bir toplum oluşturmaktır. Her sene diyoruz ki; Ramazan bizi değiştirmeye geliyor, biz Ramazan’ı değiştirmeyelim.” BİLMEDİĞİN SOFRAYA OTURMA... “Hak sofrasını, haram lokma ile kuranlarınkinde iftar olmaz” diye yazdığımıza, “Nereden bileceğiz?” sorusu geldi. El cevap: “Bilmiyorsan, yani emin değilsen o sofraya oturmazsın olur biter.”

EN ÇOK SULANDIRANLAR!

Şu sıralar FETÖ davası üzerinden bir “sulandırma” tartışmasıdır sürüp gidiyor. Peki, şöyle bir; “En çok ve en etkili sulandırma nereden yapılır? İçeriden mi, dışarıdan mı?”sorusu sorsam, ne cevap verirsiniz? Doğru sorulu cevap şöyle olabilir mi? “Dışarıdakiler dışarıyı, içeridekiler içeriyi sular. Bu durumda evi en çok kimler sulandırır?”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap