SON DAKİKA



Haber > Gündem > ŞEHİT POLİSE DAVA AÇACAK MISINIZ?

ŞEHİT POLİSE DAVA AÇACAK MISINIZ?

05 Eylül 2015 Cumartesi - 09:14








ŞEHİT POLİSE DAVA AÇACAK MISINIZ?

Beytüşşebap'ta PKK ile çatışmada şehit düşen Jandarma Yüzbaşı Ali Alkan’ın cenaze töreninde, ağabeyi Yarbay Mehmet Alkan şöyle dedi: ‘’Düne kadar ‘çözüm’ diyenler ne oldu da ‘sonuna kadar savaş’ diyor. Saraylarda 30 tane korumayla gezip, zırhlı arabalara binip, ’Şehit olmak istiyorum’ diye bir şey yok” Hükümet ve yandaş medya tarafından vatan hainliğine varan suçlamalara uğrayan Yarbay hakkında soruşturma açıldı.

***

PKK”nın 19 Ağustos’ta Siirt’te yola döşediği uzaktan kumandalı mayının patlatılması sonucu şehit edilen 8 askerden biri Recep Beycur. Onun büyümesine emek veren akrabası Kazım İpek, cenaze töreninde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a şöyle seslendi: ‘’…Sayın Cumhurbaşkanı bunu bilsin. Ben bunu bu yaşakardeşe kırdırıyon, Allah razı olmaz. Bunu yazın,

kardeşi kardeşe kırdırtmasın. Allah’tan korksun.


Onun evladı olsa böyle olur muydu?’’

Kazım İpek, ‘ ‘Devlet büyüklerine itaatsizlik,

suç ve suçluyu övme, tehdit, halkı askere göndermekten

soğutmak’ suçlamalarıyla tutuklandı.

***


Mardin’de yine bir tuzağa kurban giden 4 polisten biri Adanalı Akif Hatunoğlu. Kendini ölüme o kadar yakın görüyordu ki, vasiyetnamesini yazıp cebine koydu. İşte o vasiyetnameden bir bölüm: "Eğer bir gün yaban ellerde şehit düşersem, hiçbir hükümet temsilcisi gelmesin cenazeme (Vali, milletvekili, bakan, başbakan, cumhurbaşkanı vs) ‘Neden?’ diye sormayın... Çünkü onlar uyuduğu için bunca şehitler verildi... Allah'tan dileğim, aileme ve ülkeme yaşattıkları acının binlerce mislini yaşasınlar. Anneciğim, babacığım ellerinizden tekrar öperim. Hakkınızı helal edin, size layık bir evlat olamadım. İhtiyaçlarınız karşısında yanınızda bulunamadım. Hakkınızı helal edin... Kızım benim tatlı meleğim seni çok seviyorum. Mis kokulum benim... Kızımı önce Allah'a sonra annesine sonra da annem ve babama emanet ediyorum, Sabişim benim, biricik tatlı meleğim. Hiçbir suretle devlete kızımı emanet etmiyorum. Çıkıp kürsüden sakın ha konuşmasınlar 'emaneti emanetimizdir' diye...

Allah'a

emanetsiniz.

Devlet uyuduğu için bizler öldük. Türk Devleti, sizler

uyumayın ki; diğer mehmetçikler ve polislerimiz yaşasın,


ulusumuz yaşasın, boyun bükmeyin...’’

***

Neden acaba şehitler, şehit yakınları, acılı insanlar, Türküyle Kürdüyle ölenlerin yakınları, ülkeyi yönetenlere bu kadar öfkeli? Neden akan kandan PKK kadar onları da sorumlu görüyor? İsyan eden bu insanlar hain mi, yoksa memleketi yönetenlerin büyük günahları mı var? Soru soran, sorgulayan, gözyaşları içinde çaresizlikten isyan eden insanlara soruşturma açıp tutuklayanlar, bu vasiyetnameden sonra şehit polise de bir soruşturma açacak mı acaba ?

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap