SON DAKİKA



Haber > Gündem > Sahiplenilen terör

Sahiplenilen terör

24 Temmuz 2015 Cuma - 09:06








Uzunca bir zamandır, Suriye-Irak havzasında varlığını hissettiren, ancak hakkında fazla ve kesin bilgi sahibi olmadığımız IŞİD terör örgütü Türkiye'nin sınırlarında Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde geçtiğimiz günlerde canlı bomba eylemi ile kendisini gösterdi. Sonuç nedir derseniz, vahşet, panik ve korku. Peki bu kanlı eylemi IŞİD mi yaptı? Emniyet kaynakları ve çeşitli emareler dikkate alındığında ve ilave olarak AKP'nin Suriye politikaları gözönünde bulundurulduğunda oklar IŞİD'i açıkça gösteriyor. IŞİD bir terör örgütüdür, evvelâ bu gerçeği bir bilelim. İslam dünyasında ikilikler meydana getirmiş, karşıtlık duygusunu körüklemiş ve Allah nidalarıyla vahşice Müslüman kanı akıtmıştır, akıtmaya da devam ediyor.

Hiçbir meşru sebebi yoktur! Çünkü hiçbir gerekçe vahşice Müslüman kanından daha değerli değildir. Dünya bir olmuş bu rezilliği seyrediyor ve doğal olarak aklına İslam'ı getirip 'acaba bu nasıl bir din ve Müslümanlar nasıl kardeş?' diye düşünüyor. Küffarın yapamadığını kendilerine Müslüman diyenler yapıyor; vah ki ne vah!.. Gelelim Suruç olayına... Her şeyden evvel, Suruç'ta kimler hangi sebeple toplandılar? Toplanma yeri neden Suruç olarak belirlendi? Aslında bu soruların cevabını sizler de biliyorsunuz: Ayn-el Arab yani Kobani'ye destek. Türk Solu'nun 1960'lardan beri devam Türkiye ihaneti malûmunuz 7 Haziran seçimlerinde HDP/KK'yı TBMM'ye taşımakla zirve yapmıştı. Şirin ama öngörüsüz Türk Solu büyük yanlış içinde olduğunu yine iş işten geçtikten sonra kavrayacak ve yine hem bağcıyı hem de bağdaki üzümleri yok edecek. İnsan diyemiyor işte, 'Keşan yahut Dinar dururken neden Kobani'ye destek?'.

Yaklaşık dört yıldan bu yana devam eden Suriye'deki iç çatışma, AKP'nin yanlış dış politikaları nedeniyle maalesef Türkiye'nin de başının belaya girmesine sebep olmuştur. El altından IŞİD'in desteklenmesi, en azından uzun bir zaman terör örgütü olarak görülmemesi, faaliyet sahasını genişletirken göz yumulması bugünkü neticeleri doğurmuştur. Suriye ve Irak'taki otorite boşluğundan istifade eden yalnızca IŞİD olmadı, Kürdistan hayali ile kavrulan bir başka taşeron terör örgütü PKK'nın Suriye kanadı olan başta PYD ve benzeri örgütler Güney'deki güç ve hakimiyet kavgasında karşı karşıya geldiler. Kazanan IŞİD gibi görünüyor olsa da henüz hiçbir şey netlik kazanmış değil.

Ayn-el Arab yani Kobani iki terör örgütü arasında bir gidiyor bir geliyor. Bu savaş onlar arasında sürerken, daha doğrusu Türkiye öyle zannederken, meğer savaşın etki alanı çoktan Türkiye'yi içine almış bile. Baksanıza, NATO üyesi bir ülkenin sınırları içinde güpegündüz onlarca insan ölüyor, yüzlercesi de yaralı vaziyette. Türkiye gerçekten güçlü bir ülke olsaydı caydırıcılığı olurdu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap