SON DAKİKA



Haber > Gündem > Reuters: Gazze'de ateşkes sağlandı

Reuters: Gazze'de ateşkes sağlandı

07 Ağustos 2022 Pazar - 18:39




İngiliz haber ajansı Reuters, Filistin ve İsrail arasında Gazze'de; saat 20.00'de başlayacak şekilde ateşkesin sağlandığını duyurdu.





srail ordusunun 3 gündür devam eden saldırılarının son bulmasına bir adım kaldı. İngiliz haber ajansı Reuters, Filistin ve İsrail arasında Gazze'de; saat 20.00'de başlayacak şekilde ateşkesin sağlandığını duyurdu.

"İSRAİL ATEŞKESİ KABUL ETTİ"

Görüşmelerde aktif rol oynayan Mısırlı bir güvenlik kaynağı, İsrail'in; bu akşamdan itibaren Gazze'de ateşkesi uygulamayı kabul ettiğini söyledi. Filistinli yetkililer ise; ateşkesin yakın olduğunu kaydetti. Ateşkesin önümüzdeki saatlerde resmi olarak da açıklanması bekleniyor.

ONLARCA ÖLÜ, YÜZLERCE YARALI VAR

İsrail, cuma akşamına doğru Gazze'deki İslami Cihad Hareketi'nin saldırı hazırlığında olduğunu gerekçe göstererek Gazze saldırısını başlattı.


İsrail'in, abluka altındaki Gazze Şeridi'ne 5 Ağustos'ta başladığı saldırılarda; aralarında 6 çocuk ve 2 kadının da bulunduğu 32 kişi hayatını kaybederken, 275 kişi de yaralandı.

TÜRKİYE'DEN AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanlığı: "İsrail'in, 5 Ağustos günü Gazze'ye yönelik başlattığı ve çocuklar dahil çok sayıda sivilin hayatını kaybetmesine neden olan saldırılarına ilaveten, bugün İsrailli milletvekili Itamar Ben-Gvir ile fanatik Yahudi gruplar tarafından İsrail polisinin koruması altındaki Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlendiği öğrenilmiştir.

İsrail'in halen devam etmekte olan sivillere yönelik saldırılarını ve Mescid-i Aksa'da ibadet girişimlerinde bulunulmasını şiddetle kınıyoruz.

Harem-i Şerif ve Mescid-i Aksa'daki statükonun açık bir ihlalini teşkil eden sözkonusu tahrikkar eylemler, bölgedeki gerilimi daha da tırmandıracaktır.


İsrail Hükümeti'ne, Harem-i Şerif'in statü ve maneviyatını hedef alan bu tür eylemlere izin verilmemesi yönündeki çağrımızı yineliyoruz."

ÇATIŞMA SAHASI GENİŞLEDİ

İsrail'in saldırılarının cuma başlamasının ardından Gazze'den atılan roketler İsrail içinde Gazze Şeridi'ne yakın bölgelere yönelikti. Gazze'den atılan roketler sonucunda cumartesi günü de Tel Aviv, sahildeki ve merkezdeki bazı şehirlerde saldırı alarmları çaldı.

Yahudilerin dini bayramı Tisha B'Av nedeniyle fanatik Yahudi yerleşimci grupların pazar Mescid-i Aksa'ya yoğun biçimde baskın düzenleme çağrıları karşılık buldu. Aralarında aşırı sağcı Milletvekili Itamar Ben-Gvir'in de yer aldığı binden fazla fanatik Yahudi yerleşimci bugün sabah saatlerinde Mescid-i Aksa'ya İsrail polisinin eşliğinde gruplar halinde baskın düzenledi.

İsrail polisinin Mescid-i Aksa'ya girerek Yahudi yerleşimcilerin baskını için hazırlık yaptığı sırada Gazze'den Kudüs yönüne roketler atıldı. Kudüs çevresinde saldırı alarmları çaldı.


HAMAS İSRAİL'E KARŞILIK VERMEDİ, TEL AVİV'İN HEDEFİ İSLAMİ CİHAD HAREKETİ

İsrail'in cuma Gazze saldırısını başlatmasının ardından bölgede etkin Hamas'ın nasıl bir tutum alacağı merak ediliyordu. Hamas, İsrail'e yönelik uyarı mesajları göndermesine rağmen henüz silahlı kanadıyla bir karşılık vermedi.

İsrail de benzer şekilde Gazze saldırılarını İslami Cihad hedefleriyle sınırlı tuttuğu vurgusu yaptı.

Hamas'tan bugün yapılan yazılı açıklamada, uluslararası topluma, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarının durdurulması için acilen harekete geçmesi çağrısı yapıldı.

Hamas Sözcüsü Fevzi Berhum yayımladığı yazılı açıklamada, "Siyonist düşmanın saldırılarını durdurması, Filistin halkına ve kutsal değerlerine yönelik tüm ihlallerine son vermesi için uluslararası toplumu acilen harekete geçmeye çağırıyoruz" denildi.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap