SON DAKİKA



Haber > Gündem > Özelleştirme ve israf...

Özelleştirme ve israf...

02 Ekim 2017 Pazartesi - 09:17








Maaş zammı beklerken vergi zammı geldi. Yani, maaşlar artmayacak, kesintiler artacak, maaşlar düşecek. İyi ama benzin dâhil her şeyin fiyatı artıyor. Bu ters işlem ne anlama geliyor?

Bitmez tükenmez azgın harcamalar yüzünden devletin parası bitti demektir. Peki, insanlar ne yiyecek, nasıl yaşayacak? Gözünü toprak doyursun deriz, hallolur, hem de oyumuz artar! Koskoca devlet iflasın eşiğine nasıl gelir ki? Kurtulmanın çaresi yok mu? Vardır elbet! Fakat itibardan tasarruf olmaz ki! Millet aç, yöneticiler itibarlı!

Vatandaş da şunları söyleyip duruyor: Beyefendilerin bindiği binlerce, onbinlerce son model trilyonluk makam arabalarını almasaydılar; Şimdiye kadar hiç olmayan makam uçaklarını almasaydılar; Fakir fukarayı hayali ümitlerle oyalamak için uyduruk uyduruk, istihdamı hiç de arttırmayan binlerce boş açılış törenlerini yapmasaydılar; Neredeyse her ilde bir saray yapmasaydılar; bütün cumhuriyet döneminde herkesin ortak emeğiyle, fedakârlığıyla yapılan dev üretim tesislerini satmasaydılar bugün devletin geliri sıfıra düşmezdi. Devletin elinde doğru düzgün üretim yapacak, para getirecek işletme kalmadı.

Bütün gelir doğrudan ve dolaylı vergilerden sağlanıyor. 27 Eylül tarihi bir gündür. Lale devrinin bittiği gündür. Allah korusun, önümüzdeki ekonomik tsunaminin başlangıç günüdür. Artık caddelerde binlerce, on binlerce kimleri zengin ettiği bilinmeyen lalelerin bittiği gündür. Amerikan Merkez Bankası FED’in parasal genişleme politikası sonucu bize de karşılıksız(!) dolarların bol bol aktığı politikaya son verdiği gündür.

O halde mecburen zamlar devam ettirilecektir. Peki, saman bile ithal eden bir devlet neyi düzeltebilir? Aklını başına alırsa elbette çok şey düzelir. Mesele akla ulaşmaktadır. Her şeyden önce her türlü israf hemen durdurulmalıdır. Yol, tünel, köprü masallarından vazgeçilmelidir. Hazinenin ipotek edildiği masallardan...


Ekonomide kendi kaynaklarımıza, yeniden üretime dönülmelidir. Bu arada bize çok pahalıya yol açan Suriyeliler tez elden ülkelerine geri gönderilmelidir. Türkiye’nin diğer ülkelere yaptığı insani yardımlar 2016’da 6 milyar doları buldu. Bunlar bize zam olarak dönüyor. Birileri de bol keseden siyasi reklam yapıyor. Suriyeli Eset bir an önce Esat olmalıdır. Bir harf değişikliği yeter. Böylece Türkiye dış politikasını da düzeltmiş, ülke güvenliğini de sağlamış olur.

Tarım ve hayvancılık mutlaka geliştirilmelidir. Aksi takdirde bunalım, iflaslar ve işsizlik kaçınılmaz olacaktır. Vatandaş da gösterişten -biraz değil- tamamen vazgeçmelidir. Kendisinin nasıl büyütüldüğünü hatırlaması çok mu zor? Nedir o lüks arabalar? Ev kadınlarında bile! Sorsanız hepsi Müslüman... Sonuçta, yeni bir anlayışa ihtiyaç ortaya çıktığı görülüyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap