SON DAKİKA



Haber > Gündem > Nikâh işi müftüye değil nüfus müdürüne...

Nikâh işi müftüye değil nüfus müdürüne...

01 Ağustos 2017 Salı - 10:35








“Ortada fol yok, yumurta yok” iken, müftülüklere resmi nikâh kıyma yetkisi verildi. Neden? Belediyeler “nikâhları mı sulandırdılar?” Ya da, “Müftülerin işi mi azaldı?” Neden böyle bir uygulamaya gidildi? Oysa evliliklere mühür vurma işi, şayet verilecek idi ise, müftülüklere değil nüfus müdürlüklerine verilmeli idi. Çünkü, kayıt defteri onlarda. Kim bekâr, kim evli? Kimin yaşı tutuyor-tutmuyor? Hepsi onlarda mevcut. Kıy nikâhı, yap kaydı. Oldu bitti. Haa, imam nikâhı hesabına zikredilecek 3-5 kelâm da gerekiyor ise, onlar da nüfus müdürlerine yazılı olarak verilsin, ya da öğretilsin olsun bitsin. Bu tartışma da ortadan kalksın. Doğrusu da budur. Önce resmi nikah kıyılır. Sonra kaydı yapılır. Gerisi de, taraflar isterler ise imama kalır!

KUDÜS'TEN, SURİYE'YE DE BAKIN!

Dışarıda, sanki İsrail ilk defa Kudüs’teki Mescid-i Aksa’da insanlık dışı uygulamayı yaptı. Şimdiye kadar yüzlerce kez aynı canavarlığı gösterdi. Ama şimdi öyle veya böyle gündemi meşgul etti, ediyor. Öyle de olması gerekiyor! Çünkü, Büyük Ortadoğu Projesi (BOP) kapsamında güneyimizde Büyük İsrail Devleti ve Kürdistan’a adım adım koşuluyor. Bakın hiç konuşuluyor mu? IŞİD’den arındırılan yerlerin durumu. Kimler oraları nasıl işgal ediyor? Amerika’nın geçen hafta 200 TIR silah verdiği PYD ve PKK değil mi? Ama İsrail başta, Türkiye olmak üzere kimleri nerelere baktırıyor? Sonra Kuzey Irak’ta Barzani’nin, “Kürdistan için göstermelik oylama” dediği, bizimkilerin ise, “kabul edilemez” saydığı 25 Eylül’de yapılacak referanduma ne kadar zaman kaldı? Ama o da içeride ve dışarıda unutuldu gibi! Demek istiyorum ki; “Kudüs sadece Kudüs değildir. Bu günlerde, Suriye’dir. Kuzey Irak’tır. BOP’tur. İsrail’dir, Kürdistan’dır.” Haa, yeri gelmiş iken, bir cümle etmeden geçersem, haksızlık olur, adaletsizlik olur! Şeytana uymak olur! O da, İsrail’in Kudüs’te yaptıklarına cami kapılarında tepki gösterenlerin, Marmara vakası 20 milyon dolara derdest edildiğinde nerede olduklarını hâlâ merak ediyorum!

HORON TEPMEK İÇİN ARSİN...

Bugün sadece iki satırla geçiştiriyorum. Akşam saat 19.00-24.00 arası horon tepmek istiyorsanız, Arsin sahiline gelin. Yiyin, için, gezin, çimlere uzanın, sonra da 3 ayrı mekanda kemençe eşliğinde saatlerce horon tepin.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap