SON DAKİKA



Haber > Gündem > Mevlüt Çavuşoğlu: İsrail'e büyükelçi atama kararı aldık

Mevlüt Çavuşoğlu: İsrail'e büyükelçi atama kararı aldık

17 Ağustos 2022 Çarşamba - 14:30




İsrail, Türkiye ile ilişkilerin tamamen normalleştirildiğini açıkladı. Bu kapsamda büyükelçiler yeniden atanacak. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu da "Tel Aviv'e büyükelçi atama kararı aldık" dedi.





Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Kırgızistan Dışişleri Bakanı Ceenbek Kulubayev, görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısında konuştu. 

İsrail ile ilişkilere değinen Çavuşoğlu, "İsrail ile karşılıklı büyükelçi atama kararı aldık" şeklinde konuştu. 

İsrail Başbakanı Lapid ise, "Büyükelçi atama kararı bölgesel istikrar için büyük önem taşıyor" açıklamasını yaptı. 

İsrail Başbakanlığı Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Türkiye ile ilişkilerin yeniden başlaması, bölgesel istikrar için önemli bir değer ve İsrail vatandaşları için çok önemli bir ekonomik haber. İsrail'in dünyadaki konumunu güçlendirmeye devam edeceğiz. Başbakan Yair Lapid ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasındaki görüşmenin ardından, İsrail ve Türkiye tam diplomatik ilişkileri yeniden kurdu." dedi.

İSRAİL CUMHURBAŞKANI: HALKLARIN OSTLUĞUNU TEŞVİK EDECEK ÖNEMLİ BİR GELİŞME


İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ise, "Türkiye ile tam diplomatik ilişkilerin yenilenmesini takdir ediyorum. İsrail ve Türk halkları arasındaki dostluğu teşvik edecek önemli bir gelişme" açıklaması yaptı. 

İSRAİL BAŞBAKANI: İLİŞKİLER TAMAMEN NORMALE DÖNECEK

İsrail Başbakanı Yair Lapid, Türkiye ile İsrail'in tam diplomatik ilişkilere geri döndüğünü açıkladı. "İsrail ile Türkiye, büyükelçilerin ve başkonsolosların görevlerine iade edilmesi de dahil olmak üzere ilişkilerin tamamen normalleşmesine dönecek" açıklamasında bulunan İsrail Başbakanı Yair Lapid, şu vurguyu yaptı:

"Türkiye ile ilişkilerin yenilenmesi, bölgesel istikrar için önemli değerli varlıktır ve İsrail vatandaşları için önemli ekonomik haberdir."

İsrail Başbakanlığı'nın açıklamasında, diplomatların göreve iade edilmesinin, 'Cumhurbaşkanı Isaac Herzog'un Ankara ziyareti ve iki ülke dışişleri bakanlarının Kudüs ve Ankara'daki karşılıklı ziyaretleri eşliğinde geçen yıl ilişkilerde gelişen olumlu eğilimin devamı olduğu' dile getirildi.


Açıklamada "İlişkilerin iyileştirilmesi iki ülke arasındaki ilişkilerin derinleşmesine, ekonomik, ticari ve turizm bağlantılarının artırılmasına ve bölgesel istikrara katkıda bulunacaktır" denildi.

İsrail basınına göre İsrail Dışişleri Bakanlığı Genel Müdürü Alon Ushpiz ile Türkiye Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal, dünkü telefon görüşmesinde tam diplomatik ilişkilere dönme anlaşmasını son haline kavuşturdu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap