SON DAKİKA



Haber > Gündem > Meral Akşener ve yeni parti

Meral Akşener ve yeni parti

28 Ağustos 2017 Pazartesi - 08:57








Son günlerde gündemi en çok meşgul eden Meral Akşener ve partileşme hareketi. Bu hafta merhum Alparslan Türkeş'ten patentli ülkücü Koray Aydın'ın da bu harekete katılması yeni oluşuma bir ana damar bağladı. Referandum sonrasında siyaset beklentiler içerisine girdi.Yeni parti ve patiler konuşulmaya başlandı. Milliyetçi kesimde bu beklentiyi tetikleyen Devlet Bahçeli ve MHP yönetimi oldu. Refetandum süreci ile başlayan AK Parti ve hükümet politikalarına destek, milliyetçi tabanı çok memnun etmedi. Bu da referandum sonuçlarında kendini gösterdi.

Bunların getirdiği sonuç milliyetçi kesimde yeni bir siyasi parti mecburi oldu. Bunu da MHP’deki ihraçlar, atılmalar, kızgınlıklar ciddi bir şekilde tetikledi. Her beklentinin bir gün karşılığı olur. Geçmiş siyasi tarihimizde örnekleri olduğu gibi. CHP’den D.P’ye, Fazilet Partisi’nden AK Parti’ye olduğu gibi. Bu dönüşüm dönemlerinde bu partiler ülkeyi idare ettiler. Halen AK Parti bu iktidarı devam ettiriyor. Eğer tabanın ve milletin beklentisine uygun icraatlar yapamazsanız yeni parti kurulur. Yeni kurulacak bu partinin zamanı ruhuna uygun mudur?

Tıpkı AK Parti’nin kuruluş dönemi gibi... Bugünki  zaman ruhunda başarılı olur mu? Sadece milliyetçi tabana mı hükmedecek? Milliyetçi tabanda bu süreç yaşanıyor. Yeni oluşumun çekirdek kadrosunda kongre yapılmasını isteyen, önlerine engel çıkarılan kişiler bulunuyor. Partiden ihraç edilen milletvekilleri ile onlarla birlikte hareket ettikleri için görevden alınan MHP il ve ilçe başkanları da var. DYP’de bulunduğu zaman mücadele verdiği bazı isimler de Akşener'e destek veriyor. Kadrosu ne kadar geniş olacak şu an net belli değil. Söylemleri parti programından çok FETÖ görüntüsünü nasıl ortadan kaldıracak? Milliyetçi tabanda yeni bir parti kurulurken Devlet Bahçeli oldukça rahat. Bu yapılanma onu hiç rahatsız etmiyor. Herhalde bu oluşum ya siyasi parti haline gelmeyecek veya saman alevi gibi sönecek diye bir bilgisi var.

Ne olursa olsun bu hareketin siyasallaşması ve seçime girmesiyle en büyük oy kaybı MHP 'de olacak. Anormal bir durum olmazsa hatta MHP tekrar baraj altı kalabilir. Böyle bir durumda MHP seçimlerde AK Parti ile ittifak edebilir. Öyle ki AK Parti’nin  bu yeni oluşumu Devlet Bahçeli’den daha çok takip ettiğini düşünüyorum. Devlet Bahçeli kendine MHP’den ayrılanlara ilgili soruya ‘kapı açık gelen gelir, giden gider’ diye cevap veriyor. Temsili olsun. Evi çalınan adamın hiç mi suçu yok.

Doğrudan ve direk kendini ilgilendiren bu konuda bu kadar duyarsızlık ne olabilir? Akşener halktan beklenmedik bir ilgi görürse o makamda zor oturur. Bir MHP'linin mesajı ile bitiriyorum; ‘MHP'ye 40 yıldır omuz verenlerdenim. Bahçeli'ye seslendim,herhalde duymadı.Tekrar sesleniyorum. Sen bittin Devlet Bahçeli; milliyetçilik ve ülkücülüğü yaraladığın için suçun büyük. Millet vicdanında yargılanacaksın’. Ülkücü camia gelişmelerden rahatsız. Belli ki kurban bayramı sonrası siyaset sahnesi hareketli olacak.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap