SON DAKİKA



Haber > Gündem > Memurlar hac için izin alabilecek

Memurlar hac için izin alabilecek

30 Temmuz 2016 Cumartesi - 11:38




15 Temmuz darbe girişiminin ardından izinleri iptal edilen memurlar sadece hac ibadetleri için izin alabilecekler.





Hürriyet Gazetesi’nin haberine göre kamuda izni iptal edilen memurlar sadece hac ibadetleri için izin alabilecek. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından izinleri iptal edilen kamu çalışanları belgelemeleri halinde hac ibadetleri için izin alabilecek. Tek şart idari veya adli soruşturma veya görevden uzaklaştırılmamış olma. Öte yandan Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanı Süleyman Soylu memurların izin yasaklarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan, “Memura izin yasağı FETÖ yapılanmasına karşı tedbirdir, (yasağın kalkması) yakın zamanda yeniden değerlendirilecek” ifadesini kullandı.

ÜCRETLERİ GERİ ALACAKLAR

Ayrıca darbe girişimi sonrası kamu çalışanlarının yıllık izinlerinin kaldırılmasının ardından tatil için para ödeyeceklerin nasıl bir yol izleyeceği merak konusu oldu. Parasını geri almak isteyenlere 14 gün içinde ücretlerinin geri ödeneceği ifade ediliyor. Adana Barosu Tüketici Hakları Komisyonu Başkanı Turgay Mumcuoğlu yazılı bir açıklama yaparak paket tur satın alan kamu çalışanlarının yasa gereği paralarının iade edilmesi gerektiğini belirtti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap