SON DAKİKA



Haber > Gündem > Kurtoğlu parkı halka kaldı

Kurtoğlu parkı halka kaldı

Karadeniz Özel

20 Mart 2019 Çarşamba - 11:17




Beşikdüzü’nde büyük tepkilere yol açan Kurtoğlu Parkı’nın Arap AL Ajaji Şirketine satışı Trabzon İdare Mahkemesi tarafından durduruldu





Karadeniz Gazetesi’nin gündeme taşıdığı ve Türkiye gündemine oturana Trabzon’un Beşikdüzü ilçesindeki Şehit Üsteğmen Erdal Kurtoğlu Parkı’nın satışında karar çıktı. Mülkiyeti Beşikdüzü Belediyesine ait 9.297,60m2 alana sahip olan Şehit Üsteğmen Erdal Kurtoğlu Parkının üçüncü defa Al Ajaji Şirketine satışında, Trabzon İdare Mahkemesi tarafından üçüncü defa Yürütmenin Durdurulması Kararı verildi.

KAMU ZARARI GEREKÇESİYLE..

11 Ocak 2019 tarihinde AVM+Rezidans inşaası projelendirilen taşınmazın metrekare bedeli 550,-TL üzerinden Al Ajaji Şirketine satışı gerçekleştirilmişti. Beşikdüzü Kent ve Çevre Platformu tarafından park alanın satılmasının kamu yararını taşımadığı, taşınmazın emsallerine göre dörtte bir fiyatına satılması sebebiyle kamu zararının doğuma neden olunduğu gerekçesiyle iptal davası açılmıştı.




BEŞİKDÜZ HALKINA KALACAK

Beşikdüzü Kentsel Dönüşüm Platformu Sözcüsü ve davanın avukatı Ozan Karagöz karar ile birlikte parkın Beşikdüzü halkına ait kalacağının tescil edildiğini belirterek, “Belediye yönetimi tarafından rekabetçi ortam yaratılarak ihale bedelinin yükselmesine engel olunarak adrese teslim bir ihale gerçekleştirilmiştir. Beşikdüzü halkına ait olan park alanının satılması açıkca Anayasa'nın 56.maddesine aykırıdır. Mahkemenin kararı ile birlikte yaklaşık 14.000.000,- TL'lik kamu zararının önüne geçilmiştir” dedi.




Haber: Fatih SAYGIN
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap