SON DAKİKA



Haber > Gündem > Kurşun adres gösterir mi?

Kurşun adres gösterir mi?

16 Haziran 2016 Perşembe - 09:59








Gündemi yoğun bir yaz günleri geçiriyoruz. Ülke kan gölüne döndü. Her gün gelen şehit haberleri içimizi acıtıyor. Siyaset tam anlamıyla sulandırıldı, zıvanadan çıktı. Hukuk yok. Adalet yok. Saygı yok. Yokları yüzlerce sayarız da, var olanlar nedir? Acaba var olanlar kaç tane? Bu güzelim ülkeyi yönetenler; yaptıkları yanlışlıklardan ödün vermeden idare etmeye çalışırlarken, CHP’nin uyarılarına kulak vermeksizin, üstelik devleti kuran partiyi suçlu duruma düşürmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Cumhuriyet Halk Partisi liderini veya partiyi ‘teröristlere yardım ediyor’ diye göstermek ve ayağına kurşun atmak anlamının ne olduğunu bir vatandaş olarak bilmek istiyorum.

Cumhuriyet’in savcıları, bize bunun ne anlama geldiğini bildirmek zorundasınız. Ey Cumhuriyet’in savcıları, kurşun taşımanın, kurşun göstermenin hukuktaki yeri nedir? Ülkede terörü tırmandıran Adalet ve Kalkınma Partisi, ihaleyi CHP’ye mi yıkmaya çalışıyor? 17-25 Aralık rezaleti açıklığa kavuşmadan ört bas edilmesine karşı çıktığı için mi CHP suçlanıyor? Zarrab’ın araştırılmasını istediği için mi CHP suçlanıyor? Ayakkabı kutuları içinde saklanan paraların kime ait olduğunu sorduğu için mi CHP suçlanıyor? Ülkede hüküm süren kabadayılığa karşı geldiği için mi CHP suçlanıyor? Siyasi ve hukuk değerlerinde yozlaşmaya ‘dur’ dediği için mi CHP suçlanıyor?

Ülkemizde kol gezen yoksulluk, yolsuzluk ve adaletsizlik karşısında sizleri uyardığı için mi CHP suçlanıyor? Dahası PKK ile yapılan anlaşmaya karşı geldiği için mi CHP suçlanıyor? Veya başkanlık sistemine çomak soktuğu için mi CHP suçlanıyor? Hukuktan yoksun olan bir ülkede her şey beklenebilir. Şu bir gerçek ki; Cumhuriyet Halk Partisi’ne bu ülkenin çok ihtiyacının olduğunu son olaylar bize gösterdi. CHP çok daha protesto alabilir. Ama asla hukuktan ayrılmadan ülkedeki bu olumsuzlukları sormak, denetlemek ve halkımızla paylaşmak başlıca görevidir.

Hukuka inanan halkımız bunu beklemektedir. Asıl üzüntü şudur. Bu ülkede tehdit alan bir Ana Muhalefet Partisi’nin liderine “Geçmiş olsun” demek yerine, “Çok tepki aldığı için karşı tepki” diyebiliyoruz. Bir gün asıl tepkiyi halkımız verir meraklanmayın. Halkımızın adalet duygusuna inanıyorum. Ya sizler...

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap