SON DAKİKA



Haber > Gündem > Kulis: AKP'li isimden anket savunması: Her evde huzursuzluk var

Kulis: AKP'li isimden anket savunması: Her evde huzursuzluk var

16 Ağustos 2022 Salı - 16:57




Anket sonuçlarında oy oranı gittikçe düşen AK Parti'den dikkat çeken savunma geldi. AK Partili isim oy kaybını, "Karı koca kavgasına" bağladı.





2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerine giderken son anket sonuçlarında oy oranı giderek düşen AK Parti'den dikkat çeken savunma geldi. İsmini açıklamayan bir AK Partili yetkili, seçmenin partiden uzaklaşmasını "Karı koca ilişkisine" bağladı. AK Partili kaynaklar, “Karı koca arasında kavga var değil mi, evde huzursuzluk var. Ama bu ayrılacakları anlamına gelmez” dedi.

Gazete Durum'da yer alan habere göre AK Partili isim şu cümleleri kullandı:

"Erdoğan ve AK Parti arasında makas hep vardı zaten. Diyorsan ki bu makas açılır mı? Bunu süreç gösterecek. Cumhurbaşkanımız şu anda yüzde 49-51’de duruyor. 49’un altına hiç düşmedi, bir kere yüzde 46 civarı gördüm ama son 3 aydır düşmedi. Bir ara AK parti de düştü, şu anda yüzde 38’e kadar çıktı. Lütfü Elvan’ın gitmesi süreci, dolar kuru sürecinde yüzde 34’lere kadar düştü. Ama şimdi toparlandı. Ama şu önemli, karı koca arasında kavga var değil mi, evde huzursuzluk var. Ama bu ayrılacakları anlamına gelmez. 

CHP hiç yüzde 25 olmadı, yüzde 23-24 düzeyinde. Yani seçmen CHP’ye gitmiyor. İYİ Parti yüzde 12 civarında. 6’lı masada İYİ Parti ve Meral Akşener’in ağırlığını artırmak için ciddi manipülasyon yapıyorlar. İYİ Parti de 12’nin üstüne çıkmadı hiç. Geriye ne kaldı? HDP 9-11 bandında. Niye standart sapma? Artı eksi 2’dir. Bakıyorsun, herkes pozisyonunu koruyor, bu seçmen nerede peki? MHP de 9-11'de duruyor. Bizden bir yere oy falan gitmiyor. 

Şimdi anketlerde 'Oy vermeyeceğim' ifadesi, duygusal bir ifadedir. Seçimdeki oy verme davranışı rasyonel. Anketlere verilen cevap ise duygusaldır. Çünkü anket irade beyanı değildir, sandık irade beyanıdır. Onun için sandıkla anket arasında rasyonel makas vardır. Bu makası nerede görürsün? Analizlerde görürsün. Araştırmayı alırsın üzerinde çalışırsın. Adama diyorsun ki 'Bu sorunları kim çözer?' 'Erdoğan çözer' diyor. 'Erdoğan çözer' diyenle, 'Erdoğan’a kızgınım oy vermem' diyen arasındaki korelasyon… Aslında seçmen 'Şu sorunu çözün ben de sana rahatlıkla oy vereyim' diyor."


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap