SON DAKİKA



Haber > Gündem > Küçük yazarlar büyük hayaller projesi

Küçük yazarlar büyük hayaller projesi

17 Şubat 2017 Cuma - 09:25








Her zamanki gibi, geçen çarşamba günü de TRT Trabzon Radyosu'nda "Merhaba Karadeniz" programı içerisinde şahsıma ayrılan "Edebiyat Köşesi" programını yaptım. Bu haftaki programda stüdyo konuğum Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Nevzat Yılmaz'dı. 47 yıldan beri Trabzon'da gerek muhabir, gerek gazete ve dergi sahipliği, gerekse cemiyet üyeliği gibi konumlarda basın işiyle uğraşan gazeteci-yazar Nevzat Yılmaz'la Trabzon basınının dününü ve bugününü enine boyuna konuştuk. Haftalık radyo programımı yaptıktan sonra stüdyodan çıkarken radyonun reji odasında gözleri pırıl pırıl parlayan bir grup küçük öğrenciyle karşılaştım. Heyecanları gözlerinden okunuyordu. Öğretmenleri Ayşegül Aydoğdu Hanım da yanlarındaydı.

Trabzon İl Halk Kütüphanesi Müdürü Ahmet Akgün de öğrencilerle beraber TRT Trabzon Radyosu Stüdyosuna gelmişti. Neyle ilgili olarak radyoya geldiklerini doğrusu merak ettim ve sordum. Öğrendim ki okuma ve yazma aşkıyla dolu bu minik öğrenciler bir yazma projesi yürütüyor. Öğrenciler "Küçük Yazarlar Büyük Hayaller Projesi" kapsamında TRT Trabzon Radyosu'na gelmişlerdi. Öğrenciler projelerini usta spiker Seza Turgut Bey'e anlattılar. Bu gibi sıra dışı etkinliklere ilgi duyduğum için program çıkışında hepsiyle tek tek görüştüm. Çocuklar Ortahisar Ülkü İlkokulunun 3. ve 4. sınıflarında okuyorlar. Öğrenciler, öğretmenleri Ayşegül Aydoğdu rehberliğinde öykü, masal, şiir ve günlük yazma çalışmaları yapıyorlar. Projedeki arkadaşların belirttiğine göre "Küçük Yazarlar Büyük Hayaller Projesi" kapsamında okuma ve yazmaya tutku derecesinde bağlı bu küçük yazar adayları, şehrimizdeki şair ve yazarlarla buluşturularak onlarla görüş alışverişinde bulunmaları sağlanacaktır. Bu kapsamda bu minik yazar adaylarıyla ben de bir gün bir araya gelerek sohbet edeceğim.

Bu arada proje kapsamında seçilen yazar adaylarının velileriyle öğrencilerin zaman zaman kütüphanede buluşmaları sağlanacaktır. Böylelikle velilerin de kütüphaneye ilgisi artırılacaktır. Proje içerisinde kaleme alınan yazıların Trabzon'daki dergi ve gazetelerde yayımlanması sağlanacaktır. Böylece öğrenciler yazmaya teşvik edilecektir. Bu güzel projeyle küçük yaşlardaki okuyucu gruplarının kütüphane kullanımındaki devamlılığını sağlamak, ilkokul düzeyindeki çocukları yazmaya teşvik etmek amaçlanmıştır. Bu proje kapsamında oluşacak metinler daha sonra bir kitap haline getirilecektir. Bu kitaplar ülkemizdeki değişik kütüphanelere ulaştırılarak geniş kitlelerce okunması sağlanacaktır. Bu güzel projeye destek veren Trabzon İl Halk Kütüphanesi Müdürü Ahmet Akgün, söz konusu projelerinin Türkiye genelinde bir kısım okullara örnek teşkil ettiğini belirtti.

Takdir edersiniz ki eğitim ve öğretim sadece dört duvar arasında yapılan ve ders kitaplarıyla sınırlandırılan bir süreç değildir. Bunun çok daha ötesindedir. İletişimin ve teknolojik imkânların bu denli geliştiği bu çağda eğitime farklı bakış açıları getirmeliyiz. Öğrencileri ezberden kurtarmalıyız. Onların yaratıcılıklarını ve üretkenliklerini kamçılamalıyız. Kısacası bir farkındalık oluşturmalıyız. Trabzon İl Halk Kütüphanesiyle Ülkü İlkokulunun yaptığı bu ortak çalışma buna güzel bir örnektir. Başta öğrencilere rehberlik eden Ayşegül Aydoğdu ve İl Halk Kütüphanesi Müdürü Ahmet Akgün olmak üzere, emeği geçenleri kutluyorum. Bu gibi etkinliklerin diğer okullara da yayılmasını temenni ediyorum.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap