SON DAKİKA



Haber > Gündem > Komisyoncular tanzim sisteminden yana dertli

Komisyoncular tanzim sisteminden yana dertli

14 Şubat 2019 Perşembe - 10:28




Ankara ve İstanbul'da başlayan tanzim satışlarla ilgili komisyoncular, satılan ürünlerin maliyetine değil, zararına satıldığını ifade etti.





Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla, belediyeler tarafından başlatılan tanzim satışları, vatandaşa rahat bir nefes aldırdı.

Komisyoncuların zam zincirinden kurtulan vatandaş, tanzim satışlarından oldukça memnun.

SATIŞLARIN DURMASINI İSTİYORLAR

Komisyoncular ise dertli.

Vatandaşa bu kadar ucuz gıda satışını kabul edemeyen komisyoncular, satışların sona erdirilmesini istedi.

Ankara Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı Ceyhan Gündüz, "Tanzim satışın ilk başlayacağı gün biz ürün gönderdik buradan, domates 3.8 liraya satıldı ama tanzimde kilosu 3 liraya satışa çıktı. Salatalık 4.1 liraya gönderildi buradan ama tezgahlarda 3.5 liraya satıldı." ifadelerini kullandı.

Komisyoncular tanzim sisteminden yana dertli


"BİZ PATLICANI BURADA 5 LİRAYA SATIYORUZ"

Antalya Kumluca Sebze Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı Ahmet Kaya ise İstanbulve Ankara'ya tanzim satışlar için biber, domates ve patlıcan gönderdiklerini belirterek, "Ama ortada bir haksız rekabet var, 5 liraya patlıcanın kilosunu buradan satıyoruz, tanzim satışta 4.5 liraya satılıyor. Tanzim satış ürünlerinin büyük bir kısmı hallerden alınıyor. Yüzde 1-2'lik kısmı üreticiden geliyordur. Bugün bizim piyasada patates 5 TL, domates 3 TL, biber 7.7 TL, salatalık 4.50 TL." dedi.

Komisyoncular tanzim sisteminden yana dertli

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap