SON DAKİKA



Haber > Gündem > Kararname ve karne

Kararname ve karne

03 Haziran 2016 Cuma - 10:05








Bir çok ilin valisi değişti, değişikliklere baktığımızda elbette hükümet de valilerin karnesine bakarak not verdi. Belki siyasi notlar daha azdı, belki başarı düşüktü. Ancak Rize’de basın hayatında olan ve basının başında olan biri olarak, Rize Valisi’ne 10 üzerinden 3 verirdim. Bu not ‘geçer’ notu ise, Ersin Yazıcı geçmiş demektir. Tabii bu siyaset ve siyasi notlar önemli, örneğin Rize Valisi Ersin Yazıcı Rize’de sadece paralel yapı ile mücadelede ön planda tutuldu. Hiç unutmamız mümkün olmayan bir telefon trafiğine, arkadaşlarım ve yönetimim ile birlikte valiyi ziyaretimiz sırasında şahit olduk.

53 Gazeteciler Derneği olarak Vali Ersin Yazıcı’yı ziyaretimizde telefonu çaldı ve telefonda kendisini arayan (yüksek makamlardan biri olduğu belli) bazı atamalar yapılacak ve Rize Valisi’ne sorular sorulmaya başlandı. Karşı tarafın konuşmalarını duymadığımız için bir şey söylemek mümkün değil ancak Vali Yazıcı konuşmalarında kendisine sorulan isimler konusunda “O paralele yakın, o paralel değil, o idare eder, o hiç olmaz, paralelin içinde” gibi konuşmalar ile kendisine verilen isimler konusunda görüş belirttiğine şahit olduk. Rize Valisi Ersin Yazıcı Rize’de paralel yapının önünü kesen ve bu konuda talimat alan bir kişi olarak bilinmekte. Rize’de yaptığı ikinci iş ise silah dosyalarını imzalamamak ve 3’üncü işi ise Renk projesi. Tüm okullara giderek kitap okuma alışkanlığını kazandırma yolunda çalıştı, biz bile bizlere atılan Renk projeleri haberlerinden bıkkınlık yaşadık.

“Vali kimdir, ne iş yapar?”  dediklerinde, hemen hemen hepimizin aklına ‘İlin Mülki Amiri’ ünvanı gelir. Herkese eşit oranda olur, ilin sorunlarına parmak basar, yatırımları yerinde inceler ve hatalı yatırım yapanları uyarır, gerekirse ödeneklerini keser. Geçmişten günümüze Gördüklerimiz bunlar. Vali siyasiler ile küs olmaz, her siyasetçiye eşit oranda yaklaşır. Basın arasında ayırım yapmaz ve herkesi kucaklar. Bizler böyle bir Ersin Yazıcı görmedik. Haaa “Nurullah Çakır” deseniz anlarım, Erdal Ata, Enver Salihoğlu, Erol Çakır, Bülent Karaçöl, Zihni Gürsoy... ve daha birçok vali ismi sayabilirim. Ama Ersin Yazıcı asla diyemem.

Siyasiler ile kavgalı, ilin vekilleri ile tartışan ve arkasında Cumhurbaşkanı’nı bilen bir validen hizmet beklemek ne kadar olur? Yazıcı ödüllendirildi. Balıkesir Valiliği’ne atandı, büyük şehir ve ne kadar başarılı olacağını göreceğiz. Balıkesir’den meslektaşım aradı ve vali hakkında bilgi sordu, yukarıda yazdıklarımdan bahsedince şok oldu. Balıkesir basın mensuplarının işi kolay değil. Çünkü Vali Yazıcı; AA ve TRT dışında diğer gazetecilere bilgi vermeyeceği gibi, basın arasında ayrımcılığı ile de ön planda. Ne diyelim Allah yolunu açık etsin...

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap