SON DAKİKA



Haber > Gündem > Japon Youtuber Yoshi'den Erdoğan'a: Böyle bir atasözü yok

Japon Youtuber Yoshi'den Erdoğan'a: Böyle bir atasözü yok

20 Mayıs 2022 Cuma - 12:34




Japon Youtuber Yoshi, Erdoğan'ın BAE ve Suudi Arabistan ülkeleri için kullandığı Japon atasözüne karşılık vererek "Dilimizde böyle bir atasözü yok" dedi.





Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gençlerle buluşmasında bir gencin Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan'la ilişkilerin değişimine ilişkin sorusuna "Japonların, 'düşmanımız dahi olsa iplikle bağı sıkı tutun, koparmayın. Gün olur o bağ size tekrar lazım olur' diye atasözü vardır. Bunlar da bizim Müslüman kardeşlerimiz. Bazen nasıl ailenin içerisinde patırtı gürültü oluyorsa aramızda bizim de böyle bazı sıkıntılar yaşandı ama biz bu sıkıntıları şimdi aştık. Gerek Suudi Arabistan'la gerek Abu Dabi yönetimiyle bunları aşarak süratle ticari ilişkilerimizi, sanayi, savunma sanayi, kültürel, turizm bütün bunlara yönelik şimdi planlama yaptık, adımlarımızı atıyoruz" yanıtını verdi.

Türkiye'de yaşayan bir Japon olan Yoshi Enomoto, Erdoğan'ın Japon atasözü olduğunu iddia ettiği sözün bir Japon atasözü olmadığını yazdı.

Twitter hesabından Erdoğan'ı etiketleyen Enomoto, "Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu kelimeyi internette Japonca olarak defaatle aradım. Hatta birkaç Japon atasözü sözlüğüne baktım. Fakat böyle bir Japon atasözü olmadığını gördüm. Saygılarımla" ifadelerini kullandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
1
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap