SON DAKİKA



Haber > Gündem > İzin vermeyiz

İzin vermeyiz

06 Mart 2016 Pazar - 09:26








Hepimizin de takip ettiği üzere Artvin ilimizin Cerattepe’sinde maden çıkarılacağı bahanesiyle eylemler başlatılmıştı. Belki de normal olarak halisane duygularla ve herhangi bir art niyet olmaksızın yapılan eylemlerdi bunlar. Gezi ayaklanmasında başrol oynayan bazı sanatçı, gazeteci, diğer birtakım siyasiler ve de çevreci eylemcilerin arasına dalan provokatörler, eylemcilere direniş çağrıları yapıp, Gezi ruhunu burada da canlandırmak için senaryo üzerine senaryo üreterek, kargaşa ve kaos ortamı yaratmak için ateşi yakmak ve yaymaktan geri durmuyorlar.

Avrupa ülkelerine bakıyoruz, yeraltı kaynakları oldukları yerde duruyorlar mı? Evet, Avrupa ülkeleri kendi yeraltı kaynaklarını işlemiş ve ülke ekonomilerine kazandırmış artık Avrupa da yeni yeraltı kaynakları beklentisi kalmamış.

Bizler her zaman diyoruz ya; bizim Anadolu’muzdaki yeraltı kaynaklarımızın büyük bir bölümü hala bozulmamış olarak durmaktadır. Bizler yeraltı kaynaklarımızın çok cüzi bir kısmından yararlanabiliyoruz... Ama gel gör ki; bu kaynakların çıkarılması, işlenmesi ve ülke ekonomisine kazandırılması noktasındaki engellemeleri aş bakalım aşabilirsen... “İstemezük” çüleri aşmak öyle kolay mı? “Ne olursa olsun izin verilmeyecek, asla izin vermeyiz” zihniyeti... Bir anekdot: Ali Sepici 1959 yılında Adana Belediye Başkanı seçilmiş. Bundan bir yıl sonra 1960 Askeri Darbesi yapılmış ve yönetime el konulunca; Başkan Ali Sepici tekme –tokat görevden alınmış. Bir süre sonra, kısmen de olsa demokrasiye dönülünce; 22Aralık 1963 yılında tekrar yerel seçimler yapıldığında Ali Sepici, sandıktan Adana Belediye Başkanı olarak çıkmış... Ali Sepici yeniden Belediye Başkanlığı koltuğuna oturacağı gün, Adanalılar Belediye’nin önünde toplanarak şöyle bağırmışlar; “Milli İrade yeniden geldi...”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap