SON DAKİKA



Haber > Gündem > İyi ki bayramlar var...

İyi ki bayramlar var...

24 Haziran 2017 Cumartesi - 09:07








Bir Ramazan Bayramı'nı daha idrak etmenin mutluluğunu ve sevincini yaşıyoruz. Ülke olarak zor günler yaşadık ve yaşamaya devam ediyoruz. Herkesin morale ihtiyacı var. Terör örgütleriyle mücadele ediyoruz. Bir yandan PKK, diğer yandan PKK ve DHKP-C gibi terör örgütlerinin hain saldırılarına maruz kaldık. Eğer başka bir ülke veya başka bir millet bir yıl gibi kısa zaman diliminde bu kadar yoğun saldırılara maruz kalsaydı eminim ki darmadağın olurdu, çökerdi.

Tarumar olan Suriye ve Irak'ın hali ortada. Ama biz Türk milleti olarak yüreğimizi dağlayan bu ağır saldırılar karşısında metanetimizi ve sağduyumuzu koruduk. Küllerimizden yeniden doğduk. İçimizdeki birlik ve beraberlik ruhu bitmez tükenmez bir hazine gibi bizi daima ayakta tuttu. Belki bu durum Türk milletine has bir özellik. Felaketler, saldırılar ve katliamlar ne kadar büyük olursa olsun her zaman dimdik ayakta kalmasını ve bunlarla mücadele etmesini çok iyi biliyoruz.

İman, inanç ve manevi değerler toplumumuzu ayakta tutan en önemli değerler. İşte tam da bu değerlerden dini ve milli bayramlar hemen imdadımıza yetişiyor. Bu kötülükler karşısında bozulan moralimiz, kırılan şevkimiz ve heyecanımız tekrar diriliyor. Bayramlarla toplum olarak yeniden moral buluyoruz. Yaşadığımız acıları unutup ruhumuzda meydana gelen hasarları hızlı bir şekilde tamir ediyoruz. Ve geleceğe dair umutlarımız yeniden yeşeriyor.

Belki o eski bayramlarda yakaladığımız huzur ve mutluluk yok ama yine de bayramlar üzerimizde yılların getirdiği yorgunluğu ve yıpranmışlığı ortadan kaldırıyor. Evet, herkes çocukluk dönemindeki o bayramları özlüyor. O dönemdeki samimiyet, o zamanki dostluk ve arkadaşlıklar gerçekten bir başkaydı. Belki o yüzden hiç kimsenin hafızasından çıkmıyor. Her zaman özlemle yad ediliyor ve asla unutulmuyor. Bugünlerde birlik ve beraberliğimize daha çok ihtiyacımız var. Bayramlar da tam buna vesile oluyor.

Neyi düşünürsek düşünelim, hangi partiden olursak olalım ya da hangi ideolojiyi savunursak savunalım, bu farklılıklarımızı hiçbir zaman tek vücut olmamızı sekteye uğratacak bir mertebeye asla taşımayalım. Her şeye rağmen bayramlar yeniden dirilişimiz ve yaşam sevincimiz olmaya devam ediyor. Toprağa ekilen fidan gibi yeniden dirilip yeşeriyoruz. O yüzden iyi ki bayramlar var... Ve yaşasın bayramlar diyoruz. Bu vesilelerle herkesin Ramazan Bayramı mübarek olsun, kutlu olsun bir kez daha... 


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap