SON DAKİKA



Haber > Gündem > İki yüzlüsünüz

İki yüzlüsünüz

10 Şubat 2016 Çarşamba - 14:12




Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 20. muhtarlar toplantısında konuştu.





Erdoğan, "Daha Atatürk'ün posterini 50 gündür kimin indirdiğini çözemeyen bir muhalefetten ülkenin sorunlarını çözmesinden nasıl bahsedersiniz." dedi.

Erdoğan'ın konuşmasında satır başları

"Birileri yurt dışına gidiyor, bunlar ana  muhalefetin temsilcileri. Ne diyorlar? 'PYD, YPG terör örgütü değil'. Bal gibi de  terör örgütü. PKK nasıl terör örgütüyse, onlar da aynı şekilde terör örgütü. Ama  bu ifadeyi kullananlar ne yazık ki bu terör örgütlerinin avukatları  durumundalar"

"Suriye'de 400 bin masum insanın canı pahasına  kurulan tezgahın amacını çok iyi biliyoruz. Silah bırakma aşamasına gelen bölücü  terör örgütünün yeniden bölgeyi kana ve yıkıma sürüklemesinin gerisindeki  saiklerin de gayet iyi farkındayız. Ama işte burada siz muhtarlarımızın huzurunda  bir kez daha söylüyorum, başaramayacaklar."

Birileri Türkiye'yi içine kapatmaya çalışsa da biz hedeflerimiz doğrultusunda yürümeye devam ediyoruz.


- Bu vatan kimindir biliyor musunuz? Bu vatan toprağın kara bağrında sıra dağlar gibi duranlarındır.

"Ey Amerika! Size kaç kere söyledim"

"PKK ile PYD'nin bir farkı var mı? YPG'nin bir  farkı var mı? Bütün yazılı kayıtları bunların bizim elimizde. Amerika'ya diyoruz  ki 'Bu terör örgütüdür', Amerika'nın yetkilileri kalkıyor 'Hayır biz onları terör  örgütü olarak görmüyoruz'. Ey Amerika! Size kaç kere söyledim. Siz bizimle  beraber misiniz yoksa bu terör örgütü PYD ile YPG ile mi berabersiniz? Ey  Amerika! Ne PKK'yı bize tanıtabilirsiniz, ne PYD'yi bize tanıtabilirsiniz, ne  YPG'yi bize tanıtabilirsiniz. Bunları biz gayet iyi biliriz. DAEŞ'i de biz  biliriz, bunları da biz biliriz. Ama bunların hiçbirini bugüne kadar  tanıyamadınız. Tanıyamadığınız için bölge kan revan içinde."

- Ana muhalefetten birileri yurt dışına gidiyor 'PYD, YPG terör örgütü değil' diyor.

"İki yüzlüsünüz"


-İstanbul'da patlayan bombayı Pariste patlayan bombadan daha önemsiz görmek iki yüzlülüktür.

"Suriye'de yaşanan hadise artık bir tehcir, bir  soykırım halini almıştır. Mültecileri öcü gibi görenlerin, bu sorunun sebebi olan  Esed rejimine kör ve sağır kalmaları ibret vericidir. Ne diyor Birleşmiş  Milletler, 'Kapınıza dayananları içeri alın.' Sen ne işe yarıyorsun? Bu kadar  rahat bir şeyse, kolay bir şeyse, şu ana kadar Irak ve Suriye olmak üzere 3  milyon insanı evimize biz aldık, siz ne aldınız, hangi ülke ne aldı? 300 kişinin,  500 kişinin, bin kişinin hesabını yapıyorsunuz. Biz 3 milyon kişi aldık.Biz 3 milyon aldık. Yaptığımız harcama 10 milyar dolara yaklaştı, bu sadece milli bütçeden. Hadi verin desteklerinizi. Verdik, veriyoruz, vereceğiz, proje getirin. Ya proje getirilir de her şey ortada, kamplar ortada. Bırakın bu işleri dalga mı geçiyorsunuz bizlerle.

"Artık kendi iç güvenliğimizin de bir parçası  haline dönüşen Suriye meselesinde bizim, herkesin gayet haklı ve rasyonel bulduğu  çözüm tekliflerimizin hayata geçirilme zamanı gelmiştir. Terörün artık mesafesi,  sınırı ve sınırları aşan gücünü görmezden gelerek kendi evinde, huzur içinde  yaşayabileceğini sananlar, asla temenni etmiyoruz ama, yanıldıklarını  göreceklerdir. Türkiye'yi terörle, terör örgütleriyle özellikle bu mücadelede  yalnız bırakanlar işte o zaman bizi daha iyi anlayacaklardır ama iş işten geçmiş  olacaktır.Suriye'de parlayan ateşi bir gün kendi evlerinde görebilir ozaman yanınızda birilerinin olması gerekir. Alma mazlumun ahını çıkar ahaeste aheste.Türkiye terör örgütleriyle ciddi bir mücadele içinde doğru mu? Tüm sivil toplum örgütlerimizin , akademisyenlerimizin, muhalefetimizin terör örgütlerinin karşısında dik duarbiliyor mu? Maalesef hayır.Terör operasyonları Ankara'da sadece iki partiyi rahatsız ediyor biri zaten malum parti. Onlar zaten talimatları kandil'den alıyor.

"Ana muhalefet partisinin milletvekilleri,  terör örgütünün en büyük hayali olan bölgeyi uluslararası müdahaleye açma  projesine de destek vererek, daha büyük bir ihanete ortak oluyorlar. Kendi  devletinin karşısında terör örgütünün yanında yer alarak siyaset yapılmaz,  siyasetçi olunmaz. Dünyanın hiçbir yerinde bunun örneğini görmezsiniz. Kongre  kazanabilirsin, delegeleri kazanabilirsin ama milleti kazanamazsın"

"Fotoğrafın aslı sizi görse 1 saniye orada tutmaz"


Anamuhalefet Partisi'nin Türkiye'nin birlik beraberliğini iktidara geldiğinde nasıl sağlayacağını anlamakta zorlanıyorum.Dünya yanıyor anamuhalefetin sorunu fotoğrafı kimin indirdiği. Fotoğrafın aslı sizi görse sizi orada 1 saniye tutmaz.Daha Atatürk'ün posterini 50 gündür kimin indirdiğini çözemeyen bir muhalefetten ülkenin sorunlarını çözmesinden nasıl bahsedersiniz.

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap