SON DAKİKA



Haber > Gündem > İhtimaller

İhtimaller

13 Nisan 2015 Pazartesi - 10:40








7 Nisan Salı günü AK Parti’nin aday listesinin de açıklanmasıyla Giresun’da seçimin aday tablosu şekillendi. Giresun adaylarına göz attığımızda; AK Parti: Turhan Alçelik, Adem Tatlı, Mehmet Geldi, Hatice Kocaoğlu CHP: Bülent Bektaşoğlu, Selahattin Karaahmetoğlu, İbrahim Akgün, Basri Gürsoy MHP: Orhan Erzurum, Ali Karadeniz, Bora Kılıç, Hasan Yılmaz SP: Süleyman Tekbaş, Zühtü Tahtacı, Davut Tepeyurt, Sümeyye Gündoğdu Bu tabloya göre adaylar belirlenmeden önce yapılan tüm ihtimal hesapları değişti...

Özellikle AK Parti’nin adaylarının netleşmesinden sonra yaşanan şaşkınlığın şoku hala atlatılabilmiş değil. Mevcut milletvekillerini, üçüncü döneme takılan Gümrük ve Ticaret Bakanı da olan Nurettin Canikli hariç tekrar listeye koyan AK Parti, Giresun’da 4-0 hedefinden oldukça uzaklaşmış gibi. Çok daha farklı bir liste beklenen Giresun’da açıklanan listenin Giresun’un listesi olmadığı kesin.

Gelen tepkilere ve yapılan değerlendirmelere göre; aday belirlenmesi için sürdürülen temayül yoklaması, STK eğilimleri, anketler ve tüm diğer değerlendirmeler bir tarafa, bu listenin bizzat genel başkan yardımcısı Numan Kurtulmuş tarafından yapıldığı ve sürecin hiçe sayıldığı dillendiriliyor. Giresun’u hiçe sayan bu listenin sonuçları bakalım nasıl olacak. AK Parti’nin listesinin bu şekilde açıklanması muhalefet adaylarını sevindirdi. Özellikle biri garanti olan CHP şimdi ikinin hesabını çok rahat yapıyor.

Uzun yıllardır CHP’de sabırla siyaset yapan Bülent Bektaşoğlu, ikinci sırada yer alan mevcut Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu’yla birlikte ihtimali zorlayacaklardır. Bunda AK Parti’nin doğu adayının olmaması, tek bayan adayı Hatice Kocaoğlu’nun dördüncü sırada olması etkilidir. Karaahmetoğlu’nun özellikle Görele’nin oylarını sürüklemesi ihtimali CHP’nin iki ihtimalini artırıyor. MHP’nin bir ihtimali de olası. Geçen dönem ve yerel seçimlerde aday olan Orhan Erzurum’un tekrar liste başı aday olması MHP’de hoş karşılanmasa da MHP potansiyelinin bu listeler karşısında hareketlenmesi olası. MHP’nin iki görme ihtimali yok.

Son olarak SP’nin bu seçimde de Giresun’da yeri yok. SP’nin BBP’yle ittifakı başka illerde ne getirir bilinmez ama Giresun’da tüm iyi niyetine rağmen Süleyman Tekbaş partisinin sadece bayrağını dalgalandırmaya devam eder. Netice olarak Giresun’da seçim ihtimallerini sıralayacak olursak; 3 AK Parti – 1 CHP çok zor, 2 AK Parti – 2 CHP en olası, 2 AK Parti – 1 CHP – 1 MHP mümkün ihtimaller olarak sıralanabilir. Hayırlısı olsun.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap