SON DAKİKA



Haber > Gündem > Hayat devam ediyor

Hayat devam ediyor

09 Haziran 2017 Cuma - 10:38








■ Sürekli aynı sorularla karşılaşıyorum. O nedenle bu soruları sizlerle paylaşmak istiyorum. Diyorlar ki; hani 16 Nisan milat olacaktı? Diyorlar ki; hani 16 Nisan'dan sonra her şey değişecekti? Diyorlar ki; hani 6 Nisan'dan sonra bambaşka bir Türkiye olacaktı? Diyorlar ki; hani 16 Nisan'dan sonra siyaset argümanları ve siyaset kabuk değiştirecekti? Diyorlar ki; hani 16 Nisan'dan sonra işsizlik azalıp, iş aş verilecekti? Diyorlar ki; AK Parti teşkilatları insanları kucaklayacaktı? Diyorlar ki; hani ayrım kayrım yapılmadan bütün vatandaşlara aynı muamele yapılacaktı? Diyorlar ki; hani çok daha güzel bir Türkiye ile buluşacaktık? Ve dahası... Evet, 16 Nisan'ın üzerinden henüz iki ayı aşkın zaman geçti. Her şey henüz sıcak. Yok o söylenmişti. Yok bu söz verilmişti. Yok o yapılacaktı. Bekleyin kardeşim, bu aceleniz nedendir? Neden vagona bu kadar erken binmek istersiniz? Biraz daha sabır, Türkiye'nin önünde uzun ve sonsuz yıllar var. Aceleye gerek yok. Hayat devam ediyor. Diyor ya Hızır üstad: Kimi geliyiii. Kimi gidiyiii. Kimi ölüyüüü. Hayat devam ediyiiii. Hayat devam ediyiiii...

***

BİRAZ ZAMAN VE SABIR

■ İnsanın azıcık da olsa utanması, Allah korkusu olur. Ne oluyor? Ne olacak o kadar para? Nereye getireceksiniz? Neyin peşindesiniz? En güzel kazanç alın teriyle elde edilen kazanç değil midir? Bir olaya şahit oldum. Şimdilik detayını yazmak istemiyorum. Çünkü devam eden bir iş var ortada. Ama şunu söyleyeyim ki, iş sonuçlandığı zaman sindire sindire yazacağım o konuyu. Biraz zaman ve sabır istiyorum. İş bir sonlansın, gerisi kolay. Benim tuhafıma giden, masum, hiçbir şey yapmaz, hiçbir şeyden haberi yok modunda kendilerini gösterenlerin ne fırıldaklar çevirdiği, ne taklalar attığı veya attırdığıdır. Bunlar secdeden başlarını da kaldırmazlar. Cami görseler desinler diye de koşa koşa giderler. Müslümanlığı da kimselere bırakmazlar.

***

MÜCADELEYE DESTEK

■ Yasak madde illetleriyle topyekün mücadele etmeliyiz. Gencecik çocuklarımız birilerinin tuzağına düşerek bu illetlerden alıyor. Ve sonucu da ölümle noktalanıyor. Bu konuda başta emniyet güçlerimiz olmak üzere bu illetle mücadele eden kim varsa onlara yardımcı olmalıyız. Biz basın mensupları olarak da yasak maddeler konusunda çok duyarlı davranmalıyız. Unutmayalım, herkesin çocuğu var. İş okullara düşmüşse varın gerisini siz düşünün!

***

DOĞRU KARAR

■ Trabzon-Bakü uçak seferleri 17 Haziran itibarıyla başlıyormuş. Bana göre geç bile kalındı. Trabzon ve Bakü hattının yolcu potansiyeli yüksek bir hat olacağına inancım tamdır. Çünkü Bakü gidilip görülmesi ve gezilmesi gereken bir şehir. Sonra Azerbaycan ile 'iki devlet tek millet' değil miyiz? Karşılıklı yapılacak uçak seferleri Bakü ve Trabzon'a her açıdan çok şey katacaktır. Kararın altına imza atanları kutluyorum.

***

UZUNGÖL VE KENTSEL DÖNÜŞÜM

■ Trabzon'un en önemli turistik yerleri arasında Uzungöl, Sümela Manastırı, Ayasofya, Kızlar Manastırı ilk sırayı alıyor. Trabzon'da yaşayan veya bu şehre gelen kime sorarsanız sorun Uzungöl'ü, Sümela Manastırı'nı banko bilir, "En önemli bunlar" der. Birkaç gün önce Uzungöl'e gittik. Keşke gitmez olaydık. Gördüğümüz manzara karşısında adeta şok olduk. "Aman yarabbim!" dedik buranın hali ne olmuş! Uzungöl göllükten çıkmış, adeta rant alanına çevrilmiş. Cumhurbaşkanımız Erdoğan, her defasında Ayder Yaylası ve Uzungöl isimlerini zikreder, bu iki yere dikkat edilmesi gerektiğini söylerdi. Cumhurbaşkanımızın eline (Ayder'i tam bilmem) Uzungöl'ün son halinin resmi ulaşsın veya ulaştırılsın, inanıyorum ki Uzungöl'ü yerle bir ettirir. Doğa moğa kalmamış Uzungöl'de. İnsanlar 'buradan nasıl para kazanırım'ın peşine düşmüşler. Yazık, hem de çok yazık! Türkiye'nin her tarafı 'kentsel dönüşüm' adı altında müthiş değişime uğruyor. Darısı Uzungöl'ün başına diyorum.Yakın zamanda eğer buraya neşter vurulmazsa, insanların Uzungöl'de oturacağı ve gezeceği alan kalmayacak.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap