SON DAKİKA



Haber > Gündem > Havada neler oluyor?

Havada neler oluyor?

13 Mart 2018 Salı - 15:47




Türkiye, geçtiğimiz gün İran’da düşen ve 11 kişinin ölümüyle sonuçlanan uçak kazasının şokunu yaşarken, dünya genelinde art arda yaşanan kazalar dikka





Türkiye, iki gün önce İran’da düşen özel jetin içinde kaybettiği 11 vatandaşının acısını yaşarken, dün Nepal’de düşen yolcu uçağında 33 kişinin ölmesi uçakların halen ‘en güvenilir’ ulaşım aracı olup olmadığı sorusunu da beraberinde getirdi.

2017 en güvenli uçuş yılı

Hollandalı danışmanlık şirketi To70 ve Havacılık Güvenlik Şebekesi (ASN), bu yılın başında bir rapor yayınlamış ve geçtiğimiz yılın Dünya Sivil havacılık tarihindeki en güvenli uçuş yılı olduğunu açıklamıştı.

Aynı raporda, uçuş sayısındaki artışa rağmen yaşanan kazaların azlığına atıfta bulunulmuş ve “Uçaklarındaki yüksek güvenlik derecesine karşın, ‘sıradışı’ derecede az kaza yaşanması ‘iyi talih’ olarak görülmeli” ifadelerine yer verilmişti.

Yeni yıl kaza ile başladı


Bu yılın henüz ilk gününde dünya güne Kosta Rica’daki uçak kazası ile başladı. Özel yolcu uçağının kaza yapması sonucu 10'u yabancı turist olmak üzere 12 kişi hayatını kaybetti. Kazanın nedeni henüz tam olarak kamuoyu ile paylaşılmadı.

Tarihler 23 Ocak’ı gösterdiğinde ise kaza haberi bu kez Almanya’dan geldi. Almanya’nın Karlsruhe kentinde küçük bir uçak ile kurtarma helikopteri çarpıştı. Kazada 4 kişi hayatını kaybetti.

Şubat ayında çifte kaza

Takvimler yılın 2. ayını gösterdiğinde ise Rusya’nın başkenti Moskova’dan Kazakistan’a uçan yolcu uçağının düşme haberi geldi. 12 Şubat’taki seferi kapsamında kalkıştan 5 dakika sonra yere çakılan uçaktaki 65 yolcu ve 6 mürettebattan kurtulan olmadı.

Henüz Şubat ayının başı olmasına rağmen yaşanan kazalar dünya genelinde uçakların güvenlik ve bakım hizmetlerinin tartışılmasını beraberinde getirirken, Rusya’daki kazasının yankıları sönmeden ajanslara bir diğer uçak kazası haberi İran’dan düştü.


19 Şubat’ta 66 kişiyi taşıyan ATR tipi yolcu uçağı Tahran’dan havalanmasından 50 dakika sonra Zagros-Dena dağlarına çarparak düştü. Kazada kurtulanın olmadığı kazada 66 kişi öldü, uçağın daha önce de teknik sorunlar yaşadığı ifade edildi.

Mart ayındaki kazalarda 60 kişi öldü

Mart ayının ilk kazasında maalesef bu kez rotada Türkiye de vardı. Birleşik Arap Emirlikleri’nden kalkıp İstanbul’a inmek üzere yola çıkan özel uçak, İran’da düştü. Çaharmahal ve Bahtiyari eyaletinde, Başaran Holding'e ait olduğu belirtilen özel bir Türk uçağının düşmesi sonucu 11 kişi öldü.

Türkiye bu kazayı konuşurken dünya bir başka uçak kazası haberi ile sarsıldı. Dün Nepal’de meydana gelen uçak kazasında 38 kişinin öldüğünü, 23 kişinin yaralı kurtarıldığını, 10 kişinin akıbetinin bilinmediği açıklandı.

Bu kapsamda, 2018’in Mart ayı tamamlanmadan sadece sivil uçakları kapsayan 7 önemli kaza meydana gelirken, bu kazalarda toplam 202 kişi hayatını kaybetti.


Raporlara göre, geçtiğimiz yıl toplam 10 ölümcül kaza yaşanmış ve 79 kişinin hayatını kaybetmişti. 2016'da ise 16 kazada 303 kişi ölmüştü.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap