SON DAKİKA



Haber > Gündem > Hakimiyet Milletindir

Hakimiyet Milletindir

29 Temmuz 2016 Cuma - 17:44








Bu cuma akşamı darbe girişimi yapılalı 2 hafta olacak. Süreci ve yaşananları hepimiz biliyoruz. Darbenin iyisi kötüsü, azı çoğu olmaz, darbe darbedir. Her zaman savunduğumuz gibi; en kötü demokrasi en iyi darbeden daha iyidir. Devletimize, milletimize, demokrasimize, Cumhurbaşkanımıza, milletin evi olan Meclisimize geçmiş olsun. Demokrasi şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına ve milletimize sabır ve başsağlığı dilerim. Onlar Türk tarih sayfalarında tarih yapan kahramanlar olarak yerlerini alacaklar.

İlk günkü heyecanla halkımız meydanlarda… Türk halkının ilk gün hissettiği öfkenin yerini heyecan ve coşku aldı. Çünkü Türk halkı bir darbeye karşı geldi, sokaklara indi, şükürler olsun ki Yüce Allah’ın yardımıyla "milli iradesini" kullandı ve darbeyi önledi. Her darbe girişimi Türkiye’yi daha da büyütüyor, birbirine kenetliyor. Tüm halkımız, hepimiz birlik beraberlik içinde; demokrasimize, Cumhurbaşkanımıza, devletimize, vatanımıza, bayrağımıza, milletimize sahip çıkmak için bayraklarımızı alıp meydanlara koştuk. En güzeli de birlik beraberlik içinde; her kesimden, her yaştan, her görüşten, her partiden, insanların aynı amaç için bir araya gelmesi, aynı duyguları hissedip bayrağını kapıp, sokaklara inip, akın akın meydanlara koşmasıydı… Bu birlik beraberlik duygusu son yıllarda olmasını istediğimiz, millet olarak özlediğimiz bir görüntüydü. Bu iki haftalık süreçte Türkiye dünyaya iyi bir demokrasi dersi verdi. "Hakimiyet milletindir" dedi.       

Darbeyi planlayan FETÖ'nün kuklası hain cuntacılar ve onların dış bağlantılı dünyadaki destekçileri, Türk halkının böyle tepki göstereceğini, ilk görüntülerle sokağa döküleceğini, birlik beraberlik sergileyeceğini hesap edemedi… Çanakkale ruhuyla, Milli Mücadele ruhuyla Türk halkı olarak tek yürek olup; "Darbeye Hayır, Darbeye Karşıyız!" diye haykırdık. Tüm Türkiye 13 gecedir meydanlarda "Demokrasi Nöbeti" tutuyoruz ve sonuna kadar tutmaya devam edeceğiz. Hem halkımız hem devletimizin birimleri çok önemli destansı işler yapmıştır. Türk halkı müthiş bir kahramanlık sergilemiş, tarihi yeniden şekillendirip yazmıştır. Dünyadaki mağdur, ezilmiş, darbe yaşamış halkların hayranlığını ve sempatisini kazanmış, o halklara mücadele örneği olmuştur. Tüm dünyaya adından hayret ve övgüyle söz ettirmiştir.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın kararlı ve dik duruşuyla gizlenmeyip, telefonla görüntülü bağlanıp, halkı sokaklara davet edip, 'ben de sizlerle olacağım' diye hitap etmesi bu direniş ve başarıdaki en önemli faktörlerden biridir. Halkımız zaten ilk görüntülerle sokaklara döküldü. Ama bu çağrıdan sonra ne olduğuna anlam veremeyen vatandaşlarımız da 'burası benim vatanım. Vatanıma kimse dokunamaz, müdahale edemez, ülkem üzerine oyun oynayamaz, ben ne dersem o olur, biz seçeriz başa getiririz, Cumhurbaşkanı'nı ben seçtim; demokrasiye, Cumhurbaşkanına, devlete, vatana, millete, bayrağa darbe yapılamaz' diye meydanlara, sokaklara akın etti.    

Yani iki kahraman; Cumhurbaşkanımız ve halkımız helalleşerek kendilerini ateşin içine attı. Bundan güç alarak; devletin birimleri, kadroları, TSK’miz, polisimiz, özgür medyamız, genel ve yerel yönetimler, duruşu, samimiyeti ve kararlığıyla her biri kahraman olmuştur.


Bir kahraman daha vardı: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu. Bizler gibi, bu darbeleri görüp yaşamış olan büyüklerimizin anlattığı darbe anılarıyla büyüyen, kitaplardan okuyan Bakan Soylu, haber aldığı anda bunun bir darbe girişimi olduğunu anladı. Ve ne anlama geldiğini bildiği için ilk andan itibaren hiç çekinmeden sahaya indi, önlenebilmesi için yapabileceği, elinden gelen her girişimi yaptı. En önemlisi de devletin radyo ve televizyonu TRT’nin darbeciler tarafından ablukaya alındığını duyunca tereddüt etmeden oraya gitti. Halkla birlikte TRT Genel Müdürlüğü ana binasına girdi. TRT Genel Müdürü Şenol Göka ile birlikte canlı yayına katıldı. Soylu; "Demokrasimize, milli irademize yapılan bu saldırıyı nefretle kınıyorum. Bu ülke darbelerden çok çekti. Bu millet demokrasisine sahip çıkıp payidar kalmasını sağlayacaktır" dedi. Tebrikler ve teşekkürler Sayın Soylu. Türk milleti ve Trabzon halkı bu cesur girişiminizi ve kahramanlığınızı hiçbir zaman unutmayacaktır.

Türk milleti ve tüm kahramanlar, tarihin seyrini değiştirdiler, yeniden tarih yaptılar. Tarih sayfalarında yerlerini alıp yazıldılar. Hepimiz bu vatanın, bu milletin evladı olduğumuz için gurur duyuyoruz. Allah ülkemizi, milletimizi bir daha böyle kötü olaylarla sınamasın, bu durumlarla karşı karşıya getirmesin. Bu bizim öz vatanımız, son vatanımız, bize başka vatan yok! Bu devlet ve demokrasimiz ilelebet payidar kalacaktır. Yıllardır söylediğimiz ve olması gerektiği gibi; Tek Devlet, Tek Bayrak, Tek Vatan, Tek Millet…

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap