SON DAKİKA



Haber > Gündem > Habire konuşanlara...

Habire konuşanlara...

17 Ağustos 2017 Perşembe - 10:35








Artık gazete sayfalarında kıyıda köşede kendine yer bulabilen Suriye haberleri, suni gündem nedeniyle de okunmaz hale geldi gibi! Onun için; “PKKPYD’ye silah sevkiyatı sürüyor” haberini gazete okuma oranı yüzde 5’in altında olan toplumdakilerin yüzde 90’ının da okumadığını düşünüyorum. Neden mi? Çünkü, ABD veriyor, Rusya sesini çıkarmıyor, silah sevkiyatı habire sürüyor. Ama biz ne yapıyoruz? Sadece konuşuyoruz. Demeç veriyoruz. Galiba biz lâf etme ile amel eylemeyi aynı sanıyoruz! O ki söz lâf eylemeye geldi; şu Maçka meselesinde de ağzımızdan çıkanı sadece kulağımıza emanet eylemeyip, aklımızın da cenderesinden geçirsek iyi olur diyorum. Hele hele, üst düzeyde oturup da üst perdeden konuşanlar yok mu? Çok ama çok daha fazla dikkat eylesinler. Çünkü, “Hoca yellenende cemaat boca eder” diye boşuna denmemiştir!

AĞA NEDİR; BU NEDİR!

Meşhur fıkradır. Ağanın kötü uygulamaları savunduğu yerde, marabanın buna karşı çıkmasına, köylü, “Şuna bak şuna! Ağa nedir, bu nedir” diyerek tepki gösterirmiş. Sanırım günümüzde, söylenenin, ya da yapılanın doğru  olup olmadığına değil de, söyleyenin kim olup olmadığı üzerinden olaylara bakılıyor!

“FINDIK” DİYEN HERKES BİLSİN!

Fındıkta siz söyleyin “ağzı olan”, ben diyeyim, “basında yer almak isteyenler” habire konuşuyorlar. Kimisi, “rekolteden”, kimisi “fiyattan”, kimisi “TMO’dan” dem vuruyor! Kimileri de, “bakalım neler olacak?” diye kenarda pusuya yatmış bekliyor! Ama birileri var ki! Hani şu çok değil, 6-7 ay önce “Bir kilo fındığın maliyeti 12 lira” derken, şimdi, “TMO 10 TL’den alım yapsın” diye kuyruk sallayanlar var ya! Onlarla, onlar gibi geçmişte söz sarf edenlerin önüne, “Söz namustur” hesabıyla kayıtlara geçmiş olanları koymazsak, hem namert olmuş hem de kamuoyu denilen halkın tümü adına görevimizi hakkıyla icra etmemiş oluruz. Bugün gerçekleşen tablodan bakarak, doğrulara hakkını teslim edecek, yanlışlık ve haksızlıklara sebep olanların yaptıklarını ise sırtlarındaki torbadan çıkarak onlarla birlikte başta fındık üreticisi olmak üzere herkesin önüne koyacağız. Dedik ya; “Koymazsak namerdiz” diye!


HİNTLİNİN DEDİĞİ, TÜRK’Ü İLGİLENDİRMEZ!

Hintliler, “Yılanın zehrinden kurtulmak mümkündür; fakat iftiranın zehrinden kurtulmaya imkân yoktur” demesi Türk milletini enterese etmez! Neden mi? “Türkler, Hintli değil ki” dersem inanır mısınız? Sanki, inanmamış gibi haliniz var!

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap