SON DAKİKA



Haber > Gündem > Ermenilere seslendi

Ermenilere seslendi

18 Nisan 2015 Cumartesi - 19:16




Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli’nde katıldığı toplu açılış töreninde katıldı.





Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Tüm dünyaya ve bilhassa da Ermenilere sesleniyorum. Bu meseleyi tarihten kopartarak siyasi amaçlara alet etmek en çok Ermenilere zarar verir. Biz bu meselenin Ermenileri korumakla uzaktan yakından alakası olmadığını biliyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Geçen hafta biliyorsunuz AP'de 1915 ermeni tehcirinin 100. yılını bahane ederek yeniden ve daha güçlü şekilde ülkemize saldırmaya milletimizi karalamaya başladılar ve Papa Fransuva böyle bir ithamda da bulundu. Gerçi hemen cevabını verdik. Şimdi yaptıkları yanlışı düzeltmeye çalışıyorlar. Daha Papa yanlışının düzeltmeden bu defa Avrupa Parlamentosu benzer bir hezeyanı sergiledi. Avrupa ülkelerinin bir kısmında da benzer hezeyanlara şahit oluyoruz. Avrupa Parlamentosu böyle bir karar alsa ne yazar almasa ne yazar. Kazakistan'a giderken de söyledim. Bir kulağımızdan girer öbür kulağımızdan çıkar. Buradan tüm dünyaya ve bilhassa da Ermenilere sesleniyorum. Bu meseleyi tarihten kopartarak siyasi amaçlara alet etmek en çok Ermenilere zarar verir. Biz bu meselenin Ermenileri korumakla uzaktan yakından alakası olmadığını biliyoruz" diye konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap