SON DAKİKA



Haber > Gündem > Erdoğan, hep Erdoğan...

Erdoğan, hep Erdoğan...

14 Ağustos 2015 Cuma - 09:28








Sayın Erdoğan'ın son muhtarlar toplantısını dikkatlice dinlediniz mi? Parelelden bahsetti, gezi olaylarından bahsetti hatta muhtarlarla özel bir sohbet bile geliştirdi. Lakin, çözüm sürecini savunurken, "biz bu yola analar ağlamasın diye çıktık" söylemiyle alakalı tek bir cümle kurmadığı gibi, analara verdiği sözünde duramadığına dair bir özür konuşması bile yapmadı. Buzdolabına koyduğunu belirttiği "çözüm sürecini", dolaptan çıkarıpta yeniden işletmeye başladığında yarın analara nasıl bir mesaj verecek, şehit yakınlarının yüzüne nasıl bakacak, bunu da merak etmekteyiz? Bu konuyu hafızanıza havale diyor tekrar gündeme geçiyorum.

***

7 Haziran seçimlerine çok tedirgin hazırlanıldığını hepimiz iyi biliyoruz. Fırtına ha koptu kopacak derken, yürekler ağza gelmiş ve kaygı verici bir ortamda 7 Haziran günü seçimler yapılmıştı. Ne var ki yine de toplum olarak rahat değildik; seçim sonuçları bir yana dursun, yanlış yönetildiğimizin farkındaydık ve içimizi tuhaf bir şeyler kemiriyordu. Sanki büyük bir yangın çıkacakmış da küçük bir kıvılcıma bakıyormuş gibi... Nitekim öyle de oldu. Korktuğumuz başımıza geldi...

Suruç olayını bahane eden PKK denen kanlı terör örgütü yine sahneye çıktı ve alışılageldiği üzere yakıp yıkmaya başladı. Eylemlere bakıldığında çok rahat anlıyoruz ki devlet çözüm süreci diyerek yıllardır oyalanırken, örgüt iyice palazlanmış ve her türlü lojistik gücü sağlamış. PKK'nın güçlenmesine neden olan iktidarın çözüm hikayesi, devleti oyalamakla kalmamış, acz içinde, hadiseleri geriden takip eden durumuna düşürmüştür. Devletin otoritesi öylesine zayıflatmıştır ki, ülkenin doğusunda devletin esamaesi bile okunmamaktadır.

Öyle ya, bütün bunlar bir sonuç ise, bu acı sonucun muhakkak bir sebebi de olmalı. Aslında sebep de belli, sebep olanlar da belli, tıpkı sonucun belli olduğu gibi. Ülkeyi 13 yıldır yönetenler bugünkü sonucun baş aktörleridirler. Hiç kusura bakmasınlar, millet onlara ‘gidin Oslo’da PKK ile müzakere yapın’ demedi. Otuz yılı aşkın bir süredir askerimizi, polisimizi, öğretmenimizi, köy korucularımızı ve dahi topyekun insanımızı acımasızca öldüren PKK terör örgütü değilmiş gibi, gidin o canilerle masaya oturun mu dedi millet? Kısacası, AKP, PKK ile çok kirli ve çok riskli bir oyuna tutuşmuş, Türk Milletinin ve toprağımızın üzerine oynadığı bu kumarla da koskoca bir ülkenin geleceği ile oynamıştır. Ancak Sayın Cumhurbaşkanı’na göre durum çok farklı. Kendisi bizim gibi düşünmüyor.


Muhtarlar toplantısında ülke sorunlarına kendi projeleriyle bir bakış açısı sunan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın keyfi yerindeydi, zira bıyık altı gülebiliyordu haşmetlimiz. Ona göre PKK son günlerde ki kanlı eylemlerini, 7 Haziran seçimlerinden sonra meydana gelen hükumet boşluğundan yapıyormuş, yani örgüt mevcut belirsizliği fırsat bellemiş. İşte yine bir Erdoğan klasiği... O yüzden olmalı ki, PKK tarafından ülke yangın yerine döndürüldüğü halde, onun başlıca gündemi Cemaat/Paralel yapı idi. Neymiş, yurt dışına firar eden iki eski savcı er ya da geç yakalanıp, yaka paça içinde Türkiye’ye getirilip, hesap vereceklermiş.

24 saat içinde yedi şehit verdiğimiz günün ertesinde yapıyor bu açıklamaları. Ne diyeyim? Şanı yüce Rabbim, yurdun dört bir köşesinde vatanın güvenliği ve selameti için mücadele veren güvenlik güçlerimizin yardımcısı olsun. Analara babalara daha fazla acı yaşatmasın. Şehitlerimizin ruhları şad olsun. Cumhurbaşkanını bilmem de bizlerin onların yüzlerine bakacak halimiz kalmadı, haklarını helal ederler inşallah...

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap