SON DAKİKA



Haber > Gündem > Erdoğan geldiğinde 3 bin 150 Tarım Kredi Kooperatifi vardı 700'e düştü

Erdoğan geldiğinde 3 bin 150 Tarım Kredi Kooperatifi vardı 700'e düştü

16 Ağustos 2022 Salı - 16:53




CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, tarım kredi kooperatiflerinin sayısının AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan iş başına geldikten sonra azaldığını belirtti.





CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Ordu’nun Gülyalı ilçesinde kapatılan Tarım Kredi Kooperatifleri marketinin önünde bugün yaptığı açıklamada, AKP iktidarları döneminde bu kooperatiflerin sayısında yaşanan azalmaya dikkat çekti.

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, "Erdoğan iş başına geldiğinde Türkiye’de tam 3 bin 150 tarım kredi kooperatifi vardı, şu anda 700’e düştü" açıklamasında bulundu.

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, şunları söyledi:

"Tarım kredi kooperatiflerinin ne hale getirdiğinin örneklerinden birisi de burada. Virane halinde. Sadece Ordu’da 52 tarım kredi kooperatifi varken 8’e düştü. 44 tanesi kapatıldı. Türkiye’de de yaklaşık 2 bin 500 tarım kredi kooperatifi kapatıldı.

Anayasa’mızın 171. maddesi der ki ‘Üretimin artırılması ve tüketicinin korunması için devlet kooperatifçiliği teşvik edici önlemler alır’. Anayasa’mızın bu maddesi hâlâ duruyor ve Erdoğan hükümeti, bu Anayasa maddelerine göre yönetiyor. Öyle mi yaptı Erdoğan? Asla öyle yapmadı. Erdoğan iş başına geldiğinde Türkiye’de tam 3 bin 150 tarım kredi kooperatifi vardı, şu anda 700’e düştü.

Tarım kredi kooperatifleri çiftçiye gübre veriyordu, arıcıya şeker veriyordu. Tarım kredi kooperatiflerini bu hale düşüren Erdoğan’ın kendisi."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap