SON DAKİKA



Haber > Gündem > Düşüncelerin düşüncesi ilkokulda

Düşüncelerin düşüncesi ilkokulda

18 Ocak 2017 Çarşamba - 09:00








Hangisi doğru hangisi yanlış artık kolay ayırt edilemiyor. Bu süreç binlerce soruyu, sorularla karşı cepheleri cenk ettirirken doğruyu bilen akademisyenler, kendi branşlarının uzmanı olan siyasetçiler dahi düşüncelerinin düşüncesinde; suskunluk bağının kıskacından nasıl kurtaracaklarının hesaplarını yapıyorlarsa eğer vay geldi halimize.

Kıssadan hisselere gelindiğinde;

Köylü şehirdeki marketlerden yoğurt, süt yumurta alırken Trabzonlu bir vekilimiz değerli zamanını ayırarak halka Trabzon’da Milli Tarım Projesi’ni anlatır. İşte bir tarafı renkli, diğer tarafı karanlık düşünce.

Trabzon’un bir başka vekili ise bu şehrin o kadar sorunu varken seçildiği günden bu güne neler yaptı hangi projeye imza attı halk düşmüş kendi derdine derken mecliste ayağımı ısırdılar yandım aman doktor yok mu sözleri neye benzer düşünülmeyen düşüncelere mi?

Hakikaten ihtiyacımız var neye: birlik beraberliğe, Yenikapı ruhuna tamam da zaman su gibi geçiyor. O günden bu güne binlerce insan FETÖ soruşturmasında içeri alındı, yerlerine ülkemize vatanımıza bağlı yeni elamanlar alınacaktı. Kimler alınmış veya atanmış hangi vekil diyebilir? Kaç tane CHP’li kaç tane MHP’li kaç tane Saadet Partili bu kadrolarda değerlendirildi. Hakikaten Yenikapı ruhu devam ediyor mu yoksa sadece bir söylem miydi halk nereye bakıyor verdiği oyun rengine mi, neyi yansıtıyor kaybolan düşünceleri mi?


Suriye kan gölü bizler de içerisindeyiz karışık bir düşünce. Neden Almanya, İngiltere, Fransa ve İtalya içinde yok İsrail’in sesi soluğu çıkmaz, aktif görünmezler bilenlerin bildiği kadar bilmeyenlerin de bilmediği kadar karma karışık düşünceler. Emekli olmuş generaller dahi yanlışını halka doğrusunu kendilerine saklarlarken halk ne diyecek hiç bir şey yani kesik düşünceler.

Milli olan neyimiz var. Çoğu şeyimiz yok. Ameliyat ipliğini dahi ithal ediyoruz. İthal samanı vazgeçtik ağır sanayimiz yok işsizlik kara bulutlarla arkadaş olurken yeni başkanlık sitemi için hayırlara vesile olsun diyenler var neyin ne olduğunu bilmeyen milyonlarca insan var, kimin elinde kırmızı düşünce kimisinin elinde mor düşünce bak bak dur o yandan birileri yazsın bu insanlar nereye bakıyorlar böyle diye.

Gerçeği şu ki kim ne derse desin dünyanın her yerinde Karadeniz dendiğinde ilk akla Trabzon’un geldiği kesinken, Turizm dendiğinde Antalya değil Bodrum  gelirken iki Artvinli vekil Kaçkar Gümrük Bölge Müdürlüğü’nü kurarak Rize limanını, Hopa limanını, Sarp Gümrük Müdürlüğü’nü Dere beyi Trabzon’dan ayırırlarken kimler neden kayıtsız kaldılar. Bizler Trabzon adına kimleri Ankara’ya yolladık. Bu neyin karşılığı kış ayındaki soğuk önemsiz düşünceler.

Kısadan hissenin bu günkü en güzel huzur veren düşüncesi ise Teşekkürler Türk Polisi teşekkürler yapmış olduğunuz planlamaya. Tüm ülke Reina baskınının canisi nasıl olur da bulunmaz derlerken; sizler hızlı çabuk koordine içerisinde bu caniyi hemen bularak kimlerle teması var, kimlerin ne gayesi var mantığı içerisinde zamanı geldi bu caniyi  göz altına aldınız. Tekrar teşekkürler işte soruların sorularla karşı karşıya gelmediği en güzel düşüncelerin düşüncesi. Bu vesile ile şehitlerimize Allah’tan rahmet kederli ailelerine de başsağlığı diliyorum.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap