SON DAKİKA



Haber > Gündem > Dünya-Türkiye-Giresun

Dünya-Türkiye-Giresun

17 Kasım 2015 Salı - 09:20








Dünya, Fransa’da gerçekleştirilen terör saldırılarının şokunu yaşarken, Antalya’da düzenlenen G20 zirvesiyle de adeta Türkiye’ye odaklandı. Terörün ne zaman kimin başına musallat olacağının kestirilemediği günümüz dünyasında Fransa’da 129 sivil halkın ölümü ve 450’den fazlasının yaralanmasıyla sonuçlanan saldırılar, dünyada terörle yürütülen mücadelelerin yanlışlığını bir kez daha ortaya koydu. Başka ülkelerde yaşanan terör olaylarını ‘terör’ olarak değerlendirmeyenler, aynı yerden saldırıya uğrayınca akılları başlarına geliyor.

Fakat acı nerde yaşanırsa yaşansın, aynı. Fransa saldırısı bir kez daha göstermiştir ki; terörün dini, dili, ırkı, ülkesi yok ve her an her yerde bela olarak kendini ortaya çıkarabiliyor. Yapılması gereken tek şey tüm dünyanın ortak tavırla terörle mücadele etmesidir. Başka ülkelerde terör faaliyetlerinde bulunanlara sahip çıkmamak ve tüm faaliyetlerine engel olmaktır. Aksi takdirde kapınızda ne zaman bomba patlayacağını hiç bilemezsiniz...

Antalya’da toplanan G20 zirvesinde; ABD Başkanı Barack Obama, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin olmak üzere dünyanın önde gelen ülkelerin liderleri Türkiye’ye geldi. Bir prestij toplantısı olan G20’yle Türkiye bir kez daha dünyanın önde gelen önemli ülkeleri arasında yer aldığını göstermiştir. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ev sahipliğini yaptığı ve dünya liderlerini tek tek karşıladığı toplantının açılışında verdiği dik duruş ve izlenim bir kez daha dünya lideri izlenimini pekiştirmiştir.

Bu tablo karşısında her Türk vatandaşı gibi biz de gurur duyduk. Fotoğraftan etkilenmemek elde değildi. Teşekkürler Sayın Cumhurbaşkanım. Sizin bu dik duruşunuz ve liderliğinizle Türkiye çok daha ilerilere gidecektir. 1 Kasım seçimlerinin ardından çok daha iyi göstergelerle yoluna devam eden Türkiye, meclisin açılması ve yemin töreninin yapılmasından sonra ‘Yeni Türkiye’ yolunda emin adımlarla istikrara yürüyüşü devam edecektir.

Bakanların belirleneceği süreçte Giresun olarak en büyük beklentimiz Gümrük ve Ticaret eski Bakanı Sayın Nurettin Canikli’nin tekrar bakan olmasıdır. Her döneminde AK Parti’ye ve hükümete en yüksek desteği veren Giresun’un bu beklentisi haklı ve yerinde bir beklentidir. Önceki hükümet döneminde bakanlık fırsatını yakalayan Giresun, bu hakkını yeni dönemde de haklı olarak sürdürmek istiyor...


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap