SON DAKİKA



Haber > Gündem > Düğümü millet çözer

Düğümü millet çözer

01 Ağustos 2015 Cumartesi - 14:41




Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, koalisyon sürecine ilişkin 'Samimi gayret gösteririz ama olmuyorsa düğümü millet çözer. Bu da kıyamet değildir. Bu





Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'dan koalisyon açıklaması.... Akdoğan koalisyon sürecine ilişkin “Samimi bir çaba gösteriyoruz ama o süreç birilerinin kendi politikalarını, şartlarını diğerine dikte etme süreci değildir. Samimi gayret gösteririz ama olmuyorsa düğümü millet çözer. Bu da kıyamet değildir. Bundan da korkmamak lazım” dedi.

Akdoğan, Pursaklar Selçuklu Kültür Merkezi’nde düzenlenen AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısına katıldı. Akdoğan, buradaki konuşmasına şehitleri rahmetle yad ederek başladı. 7 Haziran’da önemli bir seçim geçirildiğini hatırlatan Akdoğan, “AK Parti'ye karşı çok büyük bor blok ve ittifak oluşmuştur. Bir tarafta terör örgütleri illegal yapılar, bir tarafta siyasi partiler, bir tarafta paralel çetesinden başka bir takım oluşumlara karşı birçok yapı AK Parti'ye karşı işbirliği yaptı. 7 düvele karşı mücadele ettik. Bunların amacı AK Parti'yi tek başına iktidar yapmamak iktidardan devirmek.

Peki siyaset böyle bir amaçla mı yapılır? Peki sen ne olmak istiyorsun ne yapmak istiyorsun siyasi amacın ne? Koalisyon ortağı olur musun olmam. Hükümette yer almam. Peki hükümette yer almayacaksan iktidara gelmek gibi bir amacın yoksa niye siyaset yapıyorsun? Erken seçime gidersek dürüst bir şekilde çıksınlar vatandaşa desinler ki biz hükümet ortağı bile olmayacağız. Biz muhalefette kalacağız. Bakalım Insanlar size oy verecek mi? Biz dedik ya milletin mesajını aldık. Tek başına iktidar olamıyorsak birileriyle birlikte çaba göstereceğiz. Peki seçmenin mesajını sadece Ak Parti mi alacak?
Diğer partilerinde bu mesajı doğru okuması gerekmiyor mu? Biz seçimlerden sonra çok başarılı bir süreç yürütüyoruz. Şimdi eğer Türkiye bir seçime giderse seçmen şu günlerde olanlara bakacak. Bu süreci partiler nasıl yürüttüler. Nasıl bir tavır sergilediler. Vatandaş şuanda bunu izliyor ve biz çok samimi bir gayret içerisindeyiz” diye konuştu.

“Bütün partilere eşit mesafedeyiz bütün ihtimallere de eşit mesafedeyiz” diyen Akdoğan, şunları kaydetti: “Koalisyon olmak veya seçime gitmek veya herhangi partiyle koalisyon kurmak. Bütün seçeneklere ve bütün partilere eşit mesafedeyiz dedik. Asla ‘AK Parti ile olmaz. Koalisyonun içine girmez’ diyenler onlarla da görüştük. Çünkü bu milletin iradesine saygı göstermektir. Samimi bir çaba gösteriyoruz ama o süreç birilerinin kendi politikalarını, şartlarını diğerine dikte etme süreci değildir. Uzlaşı makulde buluşmaktır. İleri bir noktada buluşmaktır. Senin bir politikan var onu bana dikte edersen, dayatırsan o zaman orada uzlaşı olmaz. Samimi gayret gösteririz ama olmuyorsa düğümü millet çözer.

Bu da kıyamet değildir. Bundan da korkmamak lazım. AK Parti bütün seçeneklere de hazır olan tek partidir. Seçimse seçim, ne gerekiyorsa Türkiye için ne gerekiyorsa. Şuanda Türkiye sancılı bir süreç yaşıyor. Partilerin biraz daha sorumlu davranması gerekmiyor mu? Gelin hep birlikte taşın altına elimizi koyalım. Bu teröre karşı ortak bir deklarasyon yayınlayalım demeleri gerekmiyor mu? Ama yok aynı tavır devam ediyor. Meclis Başkanlığı seçiminden sonra iktidarla kavga etmiyorlar birbirleriyle kavga ediyorlar. Bu samimi olmayan bir ittifak. Yanlış bir şey var. Samimi bir gayret gösteririz. Sorumlu davranırız ama bir sonuç çıkmazsa o zaman millete gideriz. Millet gereğini takdir eder.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap