SON DAKİKA



Haber > Gündem > Diş Hekimliği Fakültesi

Diş Hekimliği Fakültesi

30 Haziran 2015 Salı - 09:27








2006 yılında kurulmadan önce KTÜ’ye bağlı olan Giresun Üniversitesi (GRÜ); Eğitim (1992), Fen- Edebiyat (1998), İktisadi ve İdari Bilimler (2003) fakültelerinden oluşuyordu. 2006 yılından sonra ise sırasıyla; Tıp (2007), Sağlık Bilimleri (2008), Güzel Sanatlar (2008), Tirebolu İletişim (2008) ve Mühendislik (2011) fakülteleri kurularak toplam fakülte sayısı 8’e çıktı. Prof. Dr. Aygün ATTAR’ın, 28 Mart 2012 tarihinde, Rektör olarak göreve başlamasından sonra kurulan; İslami İlimler (25.07.2012), Turizm (08.04.2013), Spor Bilimleri (09.03.2015) ve Denizcilik (05.06.2015) fakülteleri ile toplam fakülte sayısı 12 oldu.

Ancak burada belirtilmesi gereken bir diğer hususta; Tıp, Mühendislik ve İletişim Fakültelerine ilk öğrenci alımları, Sayın Rektör Prof. Dr. Aygün ATTAR’ın göreve başlamasından sonra gerçekleşti. Bu bilgilendirmelerden sonra konumuza gelelim; seçim öncesi kuruldu diye müjdesi verilen, ancak son anda sürpriz bir şekilde Milli Eğitim Bakanı’nın imzasına takılan Diş Hekimliği Fakültesi konusu kafaları karıştırdı. Hızla gelişen ve büyüyen, Giresun’un en büyük ve en dinamik kurumu haline gelen Giresun Üniversitesi’nin bu hızlı yükselişi birilerini rahatsız mı etti acaba?.. Defalarca yazdık; Giresun Üniversitesi’nin en büyük şansı ve bu kadar hızlı gelişmesinin en büyük nedeni şüphesiz Sayın Rektörü Prof. Dr. Aygün ATTAR’ın başarısıdır.

Yukardaki bilgilendirme de görüldüğü gibi, sadece fakülteleşme konusunda bile GRÜ’ye kazandırdığı ivme ortadadır. Rektör olarak atandıktan sonra geride kalan üç yılın ardından gelinen noktaya baktığımızda Giresun Üniversitesi; birlikte kurulduğu dönemdeki birçok üniversiteden çok daha hızlı gelişip, büyüyerek, ulusal ve uluslararası platformlarda ön plana çıkmıştır. Kısa sürede 30 bine yaklaşan öğrenci mevcudu ile Giresun’un; eğitim, kültür ve ekonomik anlamda lokomotifi haline gelmiştir. İlçeler dahil yapılanmasını hızla tamamlayan ve sürdüren GRÜ, daha da büyümeye ve gelişmeye devam ediyor/etmeli...

Sebebi ne olursa olsun; Diş Hekimliği Fakültesi’nin kurulmasının önündeki engelde bir an önce kaldırılıp yola devam edilmeli. Bu konuda gerek Üniversite yönetimi, gerek siyasi kanat ve gerekse tüm Giresun kamuoyu hassasiyet ve birliktelik içinde konuya yaklaşmalı. Giresun’un mevcut durumu ve gelişimi için elinde bulunan neredeyse tek unsuru olan Giresun Üniversitesi, tüm tartışmaların dışında tutulmalıdır... Son yıllarda iyice daralan Giresun ekonomisi; hizmete başlayan havaalanı, tamamlanmak üzere olan ikinci OSB, turizm alt yapısına yapılan yatırımlar, ulaşım projeleri ve son yıllarda değer bulan fındık ürünüyle ama en fazla da üniversitesinin katkılarıyla düzelebilecektir.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap