SON DAKİKA



Haber > Gündem > Diriliş şiirleri güldestesi

Diriliş şiirleri güldestesi

16 Temmuz 2017 Pazar - 09:50








Bir (n)isyan hareketi olan 15 Temmuz'dan en çok etkilenenler şüphesiz ki şairler olmuştur. Duygusal, zarif ve naif insanlar olan şairlerimiz, içinden çıktıkları milletin duygu ve düşüncelerinin tercümanı olarak o gece yaşanan acıları ve kahramanlıkları kalemleriyle ebedileştirmişler, adeta söz anıtları inşa etmişlerdir. Neticede 15 Temmuz'a dair yüzlerce kahramanlık destanı çıkmıştır.

Bu destanlardan bir kısmı değişik kişiler ve kurumlar tarafından bir araya getirilerek geleceğe taşınmıştır. Bu çalışmalardan biri de şairlerimizin 15 Temmuz şiirlerini bir araya getiren "15 Temmuz Diriliş Şiirleri Güldestesi'dir. Bir ihanet gecesi olarak nitelendirdiğimiz 15 Temmuz'daki acıların izlerini, kahramanlarını ve kahramanlıklarını yarınlara taşımayı amaçlayan "15 Temmuz Diriliş Şiirleri Güldestesi'  şiire ve şaire verilen kıymetin açık bir göstergesidir.

Zira bu kitap sayesinde şairlerin en samimi duyguları saman alevi gibi kısa ömürlü olmaktan kurtarılmıştır. Geleceğe kalacağına inandığım bu kitapta, o meşum gecenin kahramanlarının başında yer alan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Sunuş’ yazısı  da yer almıştır. Cumhurbaşkanımız kitaptaki ‘Sunuş’ yazısında şu ifadelere yer vermiştir: “Türkiye’nin kurtuluşunun sadece ve sadece milletle birlik olarak gerçekleşebileceğini idrak ettiğimiz o gece, tarihimizdeki en önemli dönüm noktalarından biridir. 15 Temmuz ne kadar küllenirse küllensin, ne kadar üzeri  örtülmeye çalışılırsa çalışılsın, bu milletin özünde var olan o asil duruşun yaşamaya devam ettiğini ortaya çıkarmıştır.

Türkiye’nin bir daha 15 Temmuz gibi felâketlere uğramaması için hep birlikte iki şeye aynı anda sahip çıkmak mecburiyetinde olduğumuzu gördük: Birincisi; inancımıza tarihimize, medeniyetimize, kültürümüze, ikincisi de ülkesiyle birlikte dünyanın her köşesindeki mağdurlara, mazlumlara...” 15 Temmuz Şehitlerinin anısına ithaf edilen ‘15 Temmuz Diriliş Şiirleri Güldestesi’  kitabının derleyicisi Kayseri eski milletvekili Op. Dr. Kemal Tekden, editörü ise Hacı Kısır’dır. 15 Temmuz’a dair şiirleri bir araya getiren bu önemli antoloji kitabı TÜZDEV Yayınları sayesinde okurla buluşmuştur. ‘15 Temmuz Diriliş Şiirleri Güldestesi’ çok kaliteli bir baskıyla okuyucuya sunulmuştur. Kitaptan elde edilen gelir şehit ailelerine bağışlanmıştır.  140 sayfalık bu prestijli kitapta 50 gönül insanının 58 şiirine yer verilmiştir. 15 Temmuz ruhunu en iyi yansıtan bu 58 şiir 1400 şiir arasından özenle seçilmiştir. Söz konusu kitapta  Nurullah Genç'ten Dursun Ali Erzincanlı'ya, Ahmet Selçuk İlkan'dan Recep Garip'e, Bestami Yazgan'dan Muhsin İlyas Subaşı'ya, Özcan Ünlü'den Cengiz Numanoğlu'na kadar onlarca şairin birbirinden güzel ve anlamlı 15 Temmuz şiirine yer verilmiştir. Bu kıymetli kitapta tarafımdan kaleme alınan ‘İlk Kurşun Destanı’ adlı şiirimin bulunması benim için büyük bir onurdur.

Sözlerimi bu şiirimden aldığım birkaç mısrayla nihayetlendirirken, bu kitabın oluşmasında emeği geçen herkese en derin saygı, sevgi ve muhabbetlerimi iletiyorum: “Bayrak kanla sulandı, sanma ki yiğit düştü Cennet bahçelerinde, kurşun güle dönüştü Kumpasları bozdun sen, rüyası kutlu yiğit!... Son destanı yazdın sen, mayası kutlu yiğit!...”


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap