SON DAKİKA



Haber > Gündem > Devlet için değil velet için nota veriyorlar

Devlet için değil velet için nota veriyorlar

22 Kasım 2017 Çarşamba - 13:05




CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen,“Türkiye Cumhuriyeti bu güne kadar en azılı terörist Fetullah Gülen’in iadesi için NOTA vermezken ne idüğü belir





DURUŞMA ERTELENDİ

■ Birleşmiş Milletler’in İran’a yönelik aldığı yaptırım kararını bozan İran asıllı Türk işadamı Reza Zarrab ve eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın yargılandığı davada, yapılan gizli oturumda Zarrab’ın gizli tanık olmayı kabul ettiği iddia edildi. Zarrab için jüri seçimi 27 Kasım'a, ilk duruşma ise 4 Aralık'a ertelenme kararı alındı.

PEKŞEN BOMBALADI

■ Bu kararın ardından CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen ise, Türkiye’nin ABD’ye verdiği NOTA kararına sert tepki gösterdi. Pekşen, “FETÖ terör örgütünün başı Fetullah Gülen Amerika’da yaşıyor. Bize iade edin diye NOTA vermedik. Ama ne idüğü belirsiz bir velet için Türkiye ABD’ye NOTA veriyor. Bu asla kabul edilemez” dedi.

KANDIRMAYA GEREK YOK


■ Yargılama sürecinde Zarrab’ın FETÖ’cü olarak gösterilmesine de değinen Pekşen, “Yıllarca bu adamı ülkenin cari açığını kapattı diye gerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gerekse diğer AKP’liler ayakta alkışladılar. Bugüne kadar neden bunun farkına varamadılar. İnsanları kandırmaya gerek yok” ifadelerini kullandı. 

New York’ta tutuklu olarak yargılanan ve hakkındaki iddianameyi hazırlayan New York Güney Bölgesi Başsavcılığı ile işbirliği yaparak itirafçı olmayı kabul ettiği öne sürülen İran asıllı iş adamı Reza Zarrab hakkındaki davada jüri seçimi ve jürili duruşma bir hafta ertelendi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap