SON DAKİKA



Haber > Gündem > Dengeler

Dengeler

17 Ekim 2016 Pazartesi - 10:45








Oldukça tartışmalı bir şekilde gerçekleşen, Giresun Üniversitesi Rektörlük ataması, 10 Mart 2016 tarihinde yapılan seçimlerde mevcut Rektör Prof. Dr. Aygün Attar’ın aldığı 260 oya rağmen, 103 oy alan Cevdet Coşkun’un atanmasıyla sonuçlanmıştı. Aslında hiç beklenilmeyen bir sonuç olan bu atama sonrası genel kanı, Prof. Dr. Aygün Attar’a büyük haksızlık yapıldığıydı. Ancak, sonucu büyük bir metanetle karşılayan ve Sayın Cumhurbaşkanı’mız Recep Tayyip Erdoğan’ın kararına büyük saygı gösteren Attar, tartışmaları alevlendirmeden yatıştırarak, süreci iyi yönetmesini bildi...

Türkiye-Azerbaycan ilişkilerinde kilit isimlerden olan Sayın Attar, Ermeni sorunu ve Türk dünyası çalışmalarıyla, son zamanlarda bölgede yaşanan stratejik gelişmelere son derece hakim; Rusya krizi, Suriye ve İran konularında uzman ve önemli bir bilim insanıydı. Devletine son derece bağlı, ülkemiz üzerinde oynanan kirli hesaplara hep ilk tepkileri veren, gerek PKK, gerek FETÖ gerekse ülkemizi tehdit eden tüm unsurlarla mücadele eden, HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a dava açacak kadar da cesur yürek bir vatanseverdi. Onunla birlikte üç yıldan fazla ve çok yakınında çalışan biri olarak, ben bunlara bizzat şahidim. Sonrasında yeni yönetim tarafından fırsatı ganimete çevirme çabası olarak gördüğüm FETÖ suçlamalarına hiçbir zaman itibar da etmedim. Çünkü Sayın Attar; gerek duruşu ve donanımıyla gerekse bizzat ortaya koyduğu tepkileriyle, Türkiye’de FETÖ’yle suçlanabilecek ya da yan yana getirilebilecek en son isim bile değildir. Asıl ona bu suçlamaları atanlara bakmak gerek... Ve en başından beri beklenen gelişme geçtiğimiz günlerde gerçekleşti. Sayın Attar’ın, Sayın Cumhurbaşkanı’mıza ve Sayın Başbakan’ımıza ‘Başdanışman’ olarak atandığı açıklandı. Daha resmi olarak açıklanmasa bile bazı çevrelerce şaşkınlık ve korkuyla karşılanan atama maalesef gerçek.

Üniversitedeki kadrosuna da geri atandı. Geri atanma yazısını da bizzat onu FETÖ’cülükle suçlayan ve soruşturma açan üniversite yönetimi yazdı/ yazmak zorunda kaldı. Sayın Attar hocamın, Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık Başdanışmanlık görevlerine atanması, üzerindeki tüm soru işaretlerini kaldırmıştır. Onun bu görevlere atanması, rektörlük atanmasında uğradığı haksızlığın giderilmesi açısından da önemlidir. Bu atamalarla bir nevi denge sağlanmış ve taşlar yerine oturtulmuştur. Hep inandığım ve sonuna kadar yanında durmaya devam ettiğim Sayın hocamın böyle bir göreve atanmasından büyük sevinç ve gurur duydum. Kendisini gönülden kutluyor, vatana ve millete hayırlı olmasını diliyorum... AK Parti Bulancak İlçe Başkanlığı’na Esat Sakallıoğlu atandı AK Parti Bulancak İlçe Başkanı ve yönetiminin bir süre önce istifa etmesinin ardından, ‘yerine atanacak yönetimin kimler olacağı’ tartışması da Genel Merkez atamasıyla son buldu. İlçe Başkanlığı’na eski İlçe başkanlarından Esat Sakallıoğlu atandı.

Esat Sakallıoğlu’nun atanması, Bulancak’ta dengelerin yerine oturması açısından önemli ve tepki çekmeyecek doğru bir atama olmuştur. Bulancak’ın tanınan ve sevilen esnaflarından olan Sakallıoğlu’nun kısa süre içinde yönetimini oluşturarak teşkilatlar ve yerel yönetimle uyumlu bir çalışma içinde görevini sürdürmesi bekleniyor. Başarı ve hayırlı olsun dileklerimle kendisini kutluyorum.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap