SON DAKİKA



Haber > Gündem > Davutoğlu ve Topbaş

Davutoğlu ve Topbaş

03 Ekim 2017 Salı - 08:56








Ahmet Davutoğlu, 2014-2016 yılları arasında ülkemizde başbakanlık yapmıştır. Başbakanlık görevi süresince 3 defa hükümet kurmuştur. AK Parti'nin genel başkanı olarak 1 Kasım 2015 seçimlerinde %49'un üzerinde oy alarak önemli bir seçim sınavından başarıyla çıkmıştır. Her siyasinin hayal ettiği bütün görevler ona nasip olmuştur. İfa ettiği bu görevlerde başarılı olup olmadığını tarih değerlendirecektir. Biz Ahmet Davutoğlu'nun başarılı olup olmadığı konusunu değil de 24 Mayıs 2016'da neden istifa konusunu irdelemek istiyoruz. Ahmet Davutoğlu neden istifa etti?

Müruru zamana uğramış olsa da bu sorunun cevabı AK Parti'nin iç dünyası ve geleceğini doğrudan ilgilendirmektedir. Bu konuda kamu oyunun bildiği tek somut bilgi, Ahmet Davutoğlu'nun kendi beyanı ile "İstifam kendi arzu ve tercihim muvacehesinde tecelli etmemiştir" ifadesidir. Kadir Topbaş, 2004 yılında seçildiği İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini 22 Eylül 2017 tarihine kadar aralıksız sürdürmüştür. Başarılı olmuş veya olamamıştır. İstanbul'da yaşayan milyonlarca insanımız Kadir Topbaş'ı tanımıştır. Yolsuzluklara bulaşmış mıdır, bulaşmamış mıdır? Gelecekte siyasi tarih bunun değerlendirmesini elbetteki yapacaktır.

Biz Kadir Topbaş'ın başarılı olup olmadığı veya yolsuzluklara bulaşıp bulaşmadığını değil, istifa etmesi konusunu irdelemek istiyoruz. Kadir Topbaş neden istifa etti? Henüz tazeliğini koruyan bu sorunun cevabı AK Parti'nin iç dünyası ve geleceğini doğrudan ilgilendirmektedir. Bu konuda kamuoyunun bildiği tek somut bilgi Kadir Topbaş'ın kendi beyanı olan "Adam yerine konmamış olması" ifadesidir. Demokratik geçmişimizde Bülent Ecevit'in başbakanlıktan istifası olayını da yaşamıştık.

Bülent Ecevit istifa edince "Ortağımla anlaşamadığımdan memleketin işlerini sağlıklı yürütemiyorum" diyerek başbakanlığı bırakmıştı. Peki Davutoğlu başbakanlığı niçin bıraktı? Bilgisi olan bir Allah kulu var mı? Yok. Kendisi açıklamıyor. Hiç kimse konuşmuyor. Sadece şunu biliyoruz ki, Davutoğlu şeffaflık yasasını çıkarmak istediği günlerde, "Partimize ilçe başkanı dahi bulamayız" tepkisiyle karşılaşmış. Peki Kadir Topbaş İBB Başkanlığını niçin bıraktı? Bilgisi olan var mı? Yok, yok. Kendisi açıklamıyor. Hiç kimse konuşmuyor. Sadece şunu biliyoruz ki, beş önemli rant yaratma ve dağıtma projesini veto etmesi dolayısıyla büyük tepkilerle karşılaşmıştı.

AK Parti'nin yönetim kadroları Davutoğlu ve Topbaş'ın istifa nedenlerini Türk kamuoyunu tatmin edici bir şekilde aydınlatmaktan imtina etmeye devam ederse, AK Parti'nin iç politik dünyası ebedi olarak karanlıkta kalacaktır. AK Partili seçmenler de %49'un üzerinde oy verdikleri Davutoğlu'nun ve demokratik tercihleriyle üç defa arka arkaya iş başına getirdikleri Kadir Topbaş'ın istifa sebeplerini sorgulamadan es geçerlerse, kendi siyasi tercih ve oylarının gasp edilmesine ortak olmuş ve tahammül göstermiş olacaklardır. Siyasi tercih ve oyların gasp edilmesine tahammül göstermekte sözde "İleri Demokrasi" iddialarıyla dahi bağdaşmaz.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap