SON DAKİKA



Haber > Gündem > Darbede siyasi ayak, kafa koparmak ve Che Guevara

Darbede siyasi ayak, kafa koparmak ve Che Guevara

01 Eylül 2016 Perşembe - 10:30








DARBE GERÇEKLEŞSEYDİ!

Başarısız Fethullahçı kalkışma sonrasında sivil ve askeri bürokrasi, kamu çalışanları, iş kesimleri ve medyada yoğunlaşan operasyonları izliyoruz. Muhalefet partilerinde Fethullaçı olduğu iddia edilen bazı isimler gözaltına alındı, tutuklandı. Bunlar arasında CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun iki danışmanı da var. Operasyonlardan en çok etkilenen parti Büyük Birlik Partisi (BBP). İki genel başkan yardımcısı tutuklandı. Ki bu parti ile Fethullah cemaati arasında yakın ilişki iddiaları yeni değil. 

Ancak en çok merak edilen şey, AKP’nin bu operasyonlardan nasıl etkileneceği. Operasyon ertelendikçe, soğutuldukça, ortaya samimiyet sorunu çıkıyor. Çocuklarını devletin yol verdiği cemaat okulunda okutan ya da devletin izin verdiği cemaat bankasına hesap açan kişiler bile FETÖ’cü damgası yerken, 11 yıl bu yapıyla birlikte çalışan, hatta organik olarak bu parti içinde örgütlenen cemaatçiler, ne zaman ortaya çıkartılacak? Yakıcı soru şudur: Eğer darbe gerçekleşseydi, hangi sivil siyasetçiler ve bürokratlar, cemaat devlet ve iktidarının üst kadrolarını oluşturacaktı?

KAFA KOPARMAK

Trabzon Valisi Yavuz Yücel, KTÜ’de gerçekleştirilen madencilikle ilgili toplantıda aynen şöyle dedi: "Türkiye'de bakır üretiminin artırmanın önündeki tüm engellerin kafasını koparacağız, bu kadar açık ve net!" 


Artvin Cerattepe’de halkın maden çıkarılmasına karşı verdiği mücadeleyi karalamayı, iktidarın ayrıcalıklı ihaleler verdiği bir işadamına destek sağlamayı amaçladığı anlaşılan sözde bilimsel toplantıya damgasını vuran sözlerdi bun
lar. Vali Bey kimi hedef aldı? Birçok yerde madencilik, enerji ve ulaşım altyapı projeleri var. Halkın bir kısmı, yaşamlarını olumsuz etkileyeceği gerekçesiyle bu projelerin bazılarına karşı çıkıyor. Devlet bu insanların ‘kafasını mı koparacak? Hiç şık olmadı. Eğer bir itiraz varsa, bir yanlış varsa, bu iş hukuk içinde çözülür. Türkiye, herkesin hukuk içinde hakkını arayabildiği, itiraz etme hakkının olduğu, işlerin anayasa ve yasalar içinde yürütüldüğü bir hukuk devleti mi, yoksa devleti temsil edenlerin kafa kopardığı baskıcı-otoriter aşiret devleti mi? Kafası koparılması gerekenler yaşam hakkını ve ülkesini savunan halk mı, yoksa memleketi yağmalayanlar mı?

CHE GUEVARA VE EŞKIYA

Darbe girişimi öncesinde, ülkeyi bir arada tutan temel taşlardan laiklik konusunda skandal sözleri ile gündeme gelen TBMM Başkanı, yine çam devirdi. Rize’de düzenlenen bir toplantıda gençlerin kendi değerlerini değil yabancı kişilere özendiğini belirtti, buna örnek olarak da ‘’Eşkıya Che Guevara’’ resimli tişörtler giyilmesini örnek gösterdi. Che Guevara kim? Che eşkıya ya da haydut değil, eşkıya ve haydut düzenine karşı adalet, eşitlik için savaşan bir kahraman. Sadece Küba, Bolivya ya da Latin Amerika’da değil, dünyanın her yanında, kapitalizmin merkezi ABD’de bile bütün ezilenlerin, adaletsizliğe karşı çıkanların devrimci simgesi o. Ülkesine ve insanlığa bir değer katamayanların, insanlığın zihninde kahramanlığı ve doğruluğu temsil eden insanlara bu ayıplı saldırısı neden acaba? Kendi değerlerimize de, insanlığın değerlerine de sahip çıkacağız. Güneş pislikle sıvanmaz İsmail Kahraman!

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap