SON DAKİKA



Haber > Gündem > Daha iyisini yapmak

Daha iyisini yapmak

13 Mart 2016 Pazar - 10:43








“Bu da bir şey mi? Ben daha iyisini yapacağım...” diyemeyenler. Daha iyisini yapmayı vaat edemeyenler, bu konularda inandırıcı olamayanlar, rotayı başka afaki konulara çevirip demagojik saldırılarla ortalığı karıştırmaya, gerginlik politikalarıyla kargaşa ve kaos ortamı yaratmaya ve sürekli havayı bulandırmaya çalışmak...

Yani şunu söylemek lazım ki; siyaset, daha iyisini yapmak ve ülkeyi mamur hale getirip toplumun hizmetine sunmak için yapılır ve yapılmalıdır. Bunun için de, rekabet edebilecek proje ve tasarımlar ve ilgili politikalar üreterek topluma sunmak ve insanımızın tercihini kazanmak için siyaset yapılmalıdır. Toplumun beklentilerine, ihtiyaçlarına, duygularına cevap verenler, dünü iyi analiz edip geleceği planlayıp şekillendirmeye çalışanlar, modern mega projeler üretip bunları milletin hizmetine sunanlar, toplumun tercihini kazanıyorlar ve de “Devlet-ül Emin” koltuğuna oturuyorlar... Siyaset, sadece bir ülkenin ya da bir şeyin yönetimini elde etmek ya da ele geçirmek için yapılan bir iş değildir. Bir ülkeyi doğru dürüst yönetmek için yapılan bir iştir.

Sandığa, yani Millet iradesine, yani demokrasiye saygısı olmayanlar... Bazı siyasiler, bazı kendini toplumun tepesinde gören, aydın geçinenler, milletin verdiği yetkiyi aşağılıyorlar, yetki veren milleti cahil, bilgisiz, anlamaz, bidon kafalı, şişik karınlı kategorisine yerleştirip “Seçmenin iradesine saygı duymuyorum, mecbur muyum saygı duymaya” diyerek, kendilerini açığa çıkarıveriyorlar. Sanki seçmenin çok umurundaydı sizin saygı duyup duymamanız.

Lütfen bir düşününüz! Seçmene, onun iradesine, sandıktan çıkan sonuca saygısı olmayanların siyaset arenasında ne işi var acaba? “Seçmen yanlış yapmış” lafını açıkça söylemeye pek de cesaret edemiyorlar ama çeşitli sohbetlerde kusuru kendisinde aramayan, aynaya bakmayanların, baksa da kusuru aynada bulanların sandığa saygısı olur mu? Demokrasiye gerçekten inanır mı? Arlanmadan, utanmadan, sıkılmadan devlet yöneticilerine en ağır hakaretleri yapmaları, bunu yapanlara hiçbir getiri sağlamamaktadır. Ki; bunu hala göremiyorlar mı?

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap